Weekly summary #32 & New in #17

by - neděle, března 11, 2018


Ze života

Týden ve škole uběhl jako voda. Než se naději bude tu zkouškové období. Také to tak máte? Někdy si připadám jako na základní škole, protože i na vysoké dostáváme domácí úkoly. Ale aby to nebylo málo, tak mezi námi pan učitel chodí a kontroluje, jestli ho máme vypracovaný. A když ne, tak dotyčnému dá jeden úkol navíc. Vždy mám nutkání se zeptat, jestli nemusíme mít úkol podepsaný od rodičů (:D).

V pátek jsem po škole jela k jedné babičce a potom i k druhé, kde byla má skoro dvouletá sestřenka. Ještě neumí říct mé jméno, a tak mi říká "Káko", je to strašně legrační. Od babičky jsme si s mamkou odvezly domů kocoura. Prý mu říkali Zrzek, já mu tedy říkám Ginger, ale taťka mu z neznámého důvodu říká Franto. Za ty necelé tři dny, co ho máme, nám už dvakrát utekl, ale naštěstí jsem ho chytila. Bydlíme hned u silnice, a tak se bojím, že nám ho někdo přejede. Uvidíme, jak dlouho tady u nás vydrží. 

V sobotu jsem se dopoledne sešla po delší době s mou knižní kamarádkou Sabčou (@knizni_pristaviste). Navštívily jsme nádhernou kavárnu v Mladé Boleslavi - La Divinita, kde jsme si obě daly domácí limonádu z levandule a borůvek a bruschettu s mozzarelou a rajčaty. Sabča mi přinesla ukázat svou novou Funko Pop Harryho, nad kterou jsme se rozplývaly. Popovídaly jsme si o knížkách, o kosmetice a o všem možném. Tři hodiny utekly jako nic a my se musely bohužel rozloučit, protože jsme našim maminkám slíbily přítomnost u oběda. Bylo to velmi příjemné setkání a už teď se těším na další :)

Filmy & seriály

V týdnu jsme s přítelem zhlédli film, na který jsem chtěla jít do kina, ale bohužel jsme to nějak nestihli. V originále se jmenuje What happend to Monday, do češtiny ho přeložili jako 7 životů. Je to velmi zajímavý film s hlubokou myšlenkou. Před zhlédnutím jsem viděla akorát trailer, ale nečekala jsem až takovou brutalitu. Se zadržovaným dechem jsem celý film sledovala a musím přiznat, že i slza mi ukápla. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Svět je přelidněný, a tak je rodině povoleno mít jen jedno dítě, další zmrazují na lepší časy. Jedné rodině se ale narodí sedm dcer a vy už se sami přesvědčte o tom, jak si s tímto "problémem" poradí. 
Hodnocení: 9,5/10

Po delší době jsme s přítelem navštívili kino a vybrali jsme si film The Black Panther. Oba s přítelem milujeme Marvel, takže to byla jasná volba. Bohužel mi ale u filmu něco chybělo. Řekla bych, že to nebyla ta pravá Marvelovka. Nebylo tam tolik akce a napětí, spíše to mělo hlubší myšlenku. Přesto nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. Oblíbila jsem si sestru hlavního hrdiny, která měla smysl pro humor a pěkně prořízlou pusu. Překvapivě jsem si také dost oblíbila i zápornou postavu a myslím si, že si nezasloužil takový osud. Jednoduše chtěl někam patřit, akorát si na to vybral špatné prostředky. Ale o tom se můžete přesvědčit sami. 
Hodnocení: 6,5/10

Včera večer (nebo spíše ještě dnes k ránu) jsem zhlédla první epizodu nového seriálu s názvem Life Sentence. Musím přiznat, že jsem si seriál vybrala kvůli herečce Lucy Hale, kterou jsem si oblíbila díky seriálu Pretty Little Liars. První díl mě moc nezaujal, jelikož se vše odehrávalo příliš rychle. Ale věřím, že to mělo nějaký účel a další díly budou lepší. Alespoň v to doufám. Hlavní hrdinka Stella se před 8 lety dozvěděla, že má rakovinu a že umírá. Od toho dne se celá rodina snaží, aby si svůj krátký život užila naplno. Adrenalin, dobrodružství a nesmí chybět ani láska. Jenže pak jsem Stella jednoho dne dozví, že je vyléčená. Začíná se dozvídat věci, které před ní rodina skrývala a musí čelit opravdovému životu. Jsem zvědavá, jak se s tím vším popere. 
Hodnocení 1. dílu: 4/10

Knihy

Včera večer jsem dočetla knihu Na větrné hůrce. Už jsem ji dříve četla v angličtině, ale obsah jsem si moc nepamatovala a vím, že mě ani nijak nezaujal. Možná to bylo tím, že toto novější vydání má jazyk aktualizovaný, a tak se mi to četlo lépe. Přiznám se, že jsem se často pozastavovala nad chováním postav. Tolik zášti, žárlivosti a pomstychtivosti. Některých postav mi bylo opravdu líto proto, čím vším si museli projít. Ale někteří si to zasloužili. Nemůžu říct, že bych si někoho oblíbila. Možná jen Catherine Linton Heathcliffovou, jelikož jako jediná oplývala spíše kladnými vlastnostmi. Celkově se mi ale kniha líbila a její obálka mi bude zdobit knihovničku :)

Dnes ráno jsem začala číst první díl Měsíčních kronik - Cinder. Čtu ji v angličtině a musím přiznat, že některé slovíčka neznám. Jelikož je hlavní hrdinka mechanička, slovíčka z této oblasti mě nějak minuly. Musela jsem si vyhledat například šroub - screw, nebo šroubovák - screwdriver. Bude to pro mě docela výzva, ale člověk se učí dennodenně. 

Novinky

Už jsem se zmínila o knize Cinder, která na mě čekala u rodičů. Objednala jsem si ji z BookDepository za krásných 184Kč. Poslední dobou si stále pokládám otázku: "Proč je u nás vše o tolik dražší než třeba v Anglii?" Už jen ty knihy máme snad 2x tak drahé. U nás se tento stejný díl prodává za 258Kč a to na MegaKnihách, což je dle mého nejlevnější knihkupectví. Dalším předraženým zbožím jsou Funko Pop postavičky, ale do tohoto tématu se teď nechci pouštět. 

Další knihou, která na mě doma čekala, byla novinka od CooBoo - Replika. Která mě mimochodem i se 25% slevou a poštovným zdarma stála 300Kč!! Poslední dobou na tuto knihu čtu samé negativní recenze, ale já doufám v to, že se třeba zrovna mě bude líbit. Už jsme se předběžně se Sabčou dohodly, že bychom udělaly zase společné čtení, možná už příští měsíc :)

Asi před dvěma měsíci mě kamarádka přemluvila, abych se zaregistrovala do Oriflame programu, takže je ze mě Oriflame lady (:D). Nemám ráda někomu něco vnucovat, takže to nabízím jen mamče a kamarádkám. Ještě ke všemu moc na kosmetiku nejsem, ale krásných voňavých krémů na ruce není nikdy dost. A ještě k tomu, když mají krásný květinový design (:D). 


Fíha, to je dlouhý článek. Obdivuji kohokoli, kdo si moje "žvásty" čte. Jestli to někdo přečetl až dokonce, můžete mi do komentářů alespoň napsat nějakého smajlíka, abych věděla? :D 
A také by mě samozřejmě zajímal váš týden. Viděli jste nějaký film, který byste mi doporučili? Koupili jste si novou knihu - kterou? Se kterou knihou jste trávili týden vy? :)

You May Also Like

8 komentářů

  1. Kocourek je krásný! :-)
    Life sentence chci zkusit také, kvůli Lucy, tak uvidím, jak se bude líbit mně. :-) A k přírůstkům gratuluji! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, tenhle formát článku se mi strašně líbí, divím se, že jsem je nezačala číst dřív. :) A je super, kolik jsi toho stihla, zvlášť třeba v oblasti filmů. Já popravdě moc často na filmy koukat nestíhám, což je trochu škoda, ale co se dá dělat. Jinak na Hůrku se taky chystám, ale nejspíš až z kraje dubna. :) Tak uvidíme.

    Měj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Já spíše koukám na seriály, ale čas od času (když je více času) s přítelem koukneme i na nějaký film :) Ať se Hůrka líbí :)

      Vymazat
  3. Replika me taky hodne lakala, ale radeji jsem si pockala a jsem rada, protoze opravdu zacina byt nejak moc zklamani... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ve skrytu duše doufám, že zrovna mně se líbit bude :D :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)