Read in January

by - neděle, února 05, 2017



V LEDNU jsem chtěla přečíst 4 knihy, ze kterých se mi povedlo přečíst jen dvě. Buď jsem měla nějakou čtecí krizi, nebo to bylo výběrem knih. Kdo ví?

Ještě na konci prosince jsem začala číst knihu "Nefilim" od Asy Schwarz. Tuto knihu jsem si koupila v levných knihách na doporučení kolegyně z C&A (když jsem tam pracovala o prázdninách). Kniha má 232 stran a četla jsem ji asi 4 dny. Je to celkem dobře napsaný detektivní román s občas dosti brutálními detaily, ale to se mi na tom možná líbilo nejvíce. Vraha jsem odhalila asi v půli knihy, takže už to potom nebylo tolik napínavé, což by u detektivek mělo být pravidlem číslo 1. Příběh je vyprávěn z pohledu dvou žen - Nory, která je členkou hnutí Greenpeace a také podezřelá z vražd a těhotné vyšetřovatelky. Jestli máte rádi oddechové detektivky, tak víte po čem sáhnout.
Mé hodnocení: 3/5

Další a mou velice očekávanou knihou byl první díl série Píseň ledu a ohně "Hra o trůny" od George R. R. Martina. Už delší dobu se dívám na stejnojmenný seriál, který patří mezi mé nejoblíbenější. Velice dlouho jsem si přála mít tuto knižní sérii doma a konečně se mi to splnilo! Ježíšek byl letos velice štědrý. Kniha má 846 stran a její přečtení mi trvalo 18 dní. Každý den jsem se těšila, až se budu moct znovu ponořit do světa Sedmi království a spolu se všemi hrdiny zažívat jejich dobrodružství! Více si můžete přečíst v mé recenzi.
Mé hodnocení: 5/5




Také jsem navštívila knihovnu a půjčila si tam knihu "Zvuk slunečních hodin" od Hany Andronikove. Knihu jsem musela po zdolání asi 60 stran odložit. Její příběh mě vůbec neoslovil a byla jsem z něj zmatená. Nevyznala jsem se, kdo zrovna vypráví a co vlastně vypráví. Pohled se měnil ze starého pána na chlapce a nevím, jestli to byla ta samá osoba, nebo někdo úplně jiný. Na databaziknih jsem četla nějaké komentáře a ostatním lidem se kniha líbila. Určitě ji neodsuzuji a neříkám, že je špatná. Akorát nesedla mě a to možná kvůli jejímu žánru. Já mám prostě raději fantasy nebo detektivky.

Byla jsem překvapená, když jsem v Levných knihách narazila na druhý díl Forresta Gumpa s názvem "Gump & Comp." Vůbec jsem netušila, že druhý díl existuje a možná by bylo lepší, kdyby to tak zůstalo. S knihou jsem se trápila asi dva týdny a pořád ne a ne ji dočíst. Vůbec se mi nelíbilo, jak je Forrest v této knize líčen. Nikdy jsem ho nepovažovala za hlupáka nebo ňoumu, ale v této knize je líčen jako úplný idiot. Na co sáhl, to doslova posral. V jedné příhodě, kdy zrovna choval prasata, dělali z jejich hoven elektřinu. A protože Forrest zapomněl otočit nějaké kolečko na přístroji, celé město zavalily prasečí hovna. Všechny historky mi přišly komické a nereálné a dosti přemrštěné. Opravdu jsem knihu chtěla dočíst, ale nešlo to. Budu se snažit na tento díl zapomenout a zachovat si Forresta z filmu.


Takže jsem za leden přečetla jen 2 knihy, což je dost slabé. Ale snad se to příští měsíc zlepší.

Jaké knihy jste za předešlý měsíc přečetli vy?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Forresta Gumpa bych si chtěla hrozně ráda přečíst. Furt okolo ní chodím v LK a nikdy si ji nekoupím, ale už budu muset, když mě to k ní tak táhne. :D
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)