To-read in March

by - úterý, února 28, 2017

Na měsíc BŘEZEN jsem si dala docela veliký čtecí plán, jsou to sice čtyři knihy, ale těch stránek…
Za to jsem si vybrala knihy s rozmanitým žánrem, takže jsem si jistá, že se nudit nebudu!

1.       Oscar Wilde – Obraz Doriana Graye a Cantervillské strašidlo
2.       George R. R. Martin – Bouře mečů
3.       Gilian Flynn – Ostré předměty
4.       Cecily von Ziegesar – Líbej mě

Klasika

Román Obraz Doriana Graye řeší některé mravní otázky společenských vztahů na sklonku minulého století v Anglii. Mladý boháč a zhýralec, zjišťuje stopy vlastního nezřízeného života na tváři svého portrétu, zatímco jeho zevnějšek zůstává ušetřen jakýchkoliv změn. Až do tragického rozuzlení příběhu podléhá čtenář vybroušenému dialogu, sleduje autorovy duchaplné sentence a kritiku společenského šosáctví a cynismu.

Strašidlo cantervillské - Hylo-idealistická romance

Těžký osud poctivého anglického strašidla, které musí sdílet svůj zámek s hlučnou americkou rodinkou, vylíčený s vtipem i nostalgii - humorně tajuplný příběh, jedna z prvních prací známého anglického dramatika, vysmívající se anglickým snobům i americkým zbohatlíkům.



Písen ledu a ohně (3.)

Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lannisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.

Robb Stark je nucen bránit mladé království proti zuřivosti Greyjoyů, kteří si chtějí Sever zabrat pro sebe. Divocí vytáhli zpoza Zdi a spolu s nimi nabývají na síle Jiní. O celý kontinent dál se vydává na válečné tažení Daenerys a její draci nebezpečně rostou. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů, která je však pouhou dětskou šarvátkou ve srovnání s válkou mezi silami dobra a zla, jejíž hrozba se blíží...



Thriller

Stěží si představit hrůznější zločin než uškrcení malé holčičky. Zapomenuté missourijské maloměsto Wind Gap se ještě nevzpamatovalo z jedné brutální vraždy, a už je tu další, stejně strašná a nepochopitelná. Proč nevinné dívky? A proč jim vrah vytrhal skoro všechny zuby? Pro mladou chicagskou reportérku Camille Preakerovou, která ve Wind Gap vyrůstala, je takový případ vítaným sólokaprem. Jenže to, co se zprvu zdálo jako kariérní příležitost, získá nakonec mnohem osudovější a tragičtější podobu. Ukáže se, že posedlost jde v tomto příběhu až na krev. A to do slova a do písmene.



Gossip Girl (1.)

Podívejte se s námi do otřesného světa Super Drbny – do světa, v němž jsou doma ty nejpropranější tváře ve městě; do světa žárlivosti, zrádcovství a nemravných obrázků vylepených po stěnách autobusů.

…S je zpátky z internátní školy. Má o něco delší a světlejší vlasy. A její jasně modré oči říkají, že nesmí prozradit mnohá tajemství… Pokud si nebudeme dávat pozor, vyzraje S nejen nad učitelkami, ale navleče se do šatiček, které jsou nám ostatním malé, slízne smetanu, pocintá nás svým Campari a ukradne srdce našich bratříčků i lásek. Zkrátka, s neuvěřitelnou grácií nám totálně zkazí život.

Já budu u toho a budu dávat velký pozor na všechny a na všechno. Tohle bude zatraceně divoký a hříšný rok. Cítím to v kostech.

Na všechny knihy se těším.
Co máte v plánu číst tento měsíc vy? :)

You May Also Like

6 komentářů

  1. Doufám, že se bude Dorian líbit, kdysi jsem ho četla k maturitě a zrovna toto vydání je tak nádherné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se do něj pustila a zatím se mi to líbí a čte se to samo. A ano, obálka je úchvatná! :)

      Vymazat
  2. Tak to jsem zvědavá, jak se ti podaří plány dodržet :)) Já si raději už žádné nedávám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím si, že to zvládnu, jelikož má kniha Bouře mečů přes 1000 stran, ale co, kdyžtak to přečtu další měsíc :)

      Vymazat
  3. oc pěkné čtecí plány :) Bouře mečů je parádní, i když pěkně tlustá :) A Obraz Doriana Graye mě celkem bavil i když tam je občas zbytečně moc popisů :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obraz už jsem dočetla a také mě dost bavil :) Na Bouři mečů se chystám teď a budu muset pěkně posilovat, abych knihu vůbec udržela, jak je tlustá :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)