Read in February

by - sobota, března 11, 2017

Za měsíc ÚNOR jsem přečetla celkem 4 knihy, tak se na ně pojďme podívat!




První kniha, kterou jsem v únoru přečetla, byla velice silná. Autobiografický román o Amandě Lindhout s názvem Dům v nebi o tom, jak ji v Somálsku spolu se svým bývalým přítelem unesou a drží je 18 měsíců v zajetí. Tuhle knihu jsem nečetla, já jsem prožívala ten příběh spolu s Amandou. Řekla bych, že je to zážitek na celý život. Amanda je velice silná žena, která se nezhroutila. Zatnula zuby a všechno to hrozné co prožívala, přetrpěla. Já sama bych se zhroutila asi po prvním týdnu. Jsem ráda, že jsem po této knize v knihovně sáhla, protože na ni jen tak nezapomenu. Tuto knihu všem doporučuji.
Recenzi si můžete přečíst zde.
Mé hodnocení: 4/5 (začátek mě až tolik nebavil)




Další přečtenou knihou byl druhý díl známé série Píseň ledu a ohně od ještě známějšího spisovatele George R. R. Martina s názvem Střet králů. Kniha měla 944 stran, takže mi dala docela zabrat. Některé pasáže mě až moc nebavily, protože byly vyprávěny z pohledu postavy, kterou jsem neměla moc v lásce, a tak mě to až moc nezajímalo. Možná to bylo také tím, že jsem viděla seriál, a tak jsem věděla, co bude následovat. Ale jinak byla kniha pecková – jazyk, propracovaný děj a ta propojenost naprosto všeho. Ještě víc jsem si zamilovala již oblíbené postavy, a ještě více prohloubila nenávist k nenáviděným postavám. Přečtením této knihy jsem se utvrdila v tom, že je Martin rozhodně jeden z nejlepších spisovatelů na světě! Už se nemůžu dočkat, až se pustím do dalšího dílu.
Recenzi si můžete přečíst zde.
Mé hodnocení 4/5 (za ty hluchá místa)


Třetí a předposlední knihou přečtenou v únoru byla kniha povídek od Edgara Allana Poe Jáma & kyvadlo a jiné fantastické povídky. Její obálka mě naprosto uchvátila a dostala. Narazila jsem na ni v Levných knihách a musela jsem ji mít. Čtení této knihy mi netrvalo dlouho, protože některé povídky jsou velice krátké, a to mě na tom právě mrzelo. Vůbec bych se nebránila, kdyby jejich příběh byl delší a tím více propracovanější. Některé povídky se mi nelíbily, nebo jsem je moc nepochopila. Mezi mé oblíbené patří Jáma a kyvadlo a Černý kocour.
Recenze zde.
Mé hodnocení: 3/5 (za krátkost povídek) 


Poslední kniha, kterou jsem si naprosto zkazila poslední dny měsíce, byla od autorky s pseudonymem C. C. Gibbs – Všechny jeho touhy. Vůbec se nedivím, že to nevydává pod svým vlastním jménem. Když na zadní obálku knihy napíšete, že je to „lépe napsaných padesát odstínů šedi“, tak si tedy bud hodně věříte, nebo jste blázen. Neříkám, že kniha Padesát odstínů šedi byla úplně nej, ale mně se teda líbila rozhodně víc než tohle. Do této knihy jsem se musela nutit a vadilo mi na ní skoro všechno. Jen dvě hlavní postavy a přiznám se, že nevím, která mě štvala víc. Jestli Dominik, ze kterého se stal podpantoflák a měl své přirození z kamene (jinak si nemohu vysvětlit tu jeho výdrž) nebo jestli Kate (proč jen má mé jméno?), které se měnila nálada jako aprílové počasí a měla orgasmus každých deset sekund a to jen při znění jeho hlasu. Ale prosím vás? Vždyť to není ani trochu reálné.
Mé hodnocení: 2/5 (jen tak z milosti)

Sečteno a podtrženo, přečetla jsem 1884 stran

Četl jste někdo některou knihu?
Jaké knihy jste přečetli za únor vy?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Jsi dobrá, že si toho stihla tolik, protože Střet králů je prostě pořádná bichle, která někomu vystačí klidně i na tři měsíce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? A já měla pocit, že jsem toho moc nepřečetla :D Teď čtu Bouři mečů a určitě nestihnu další dvě knihy, které jsem si ještě naplánovala přečíst.

      Vymazat
  2. Klobouk dolů, krásný čtenářský výkon :) přidávám se k Báře, zvládnout takového tlusťouška a ještě další tři knihy - jsi dobrá! :) Jinak nechápu - NECHÁPU - jak je možné, že tu nejsem mezi pravidelnými čtenáři. Už jsem to napravila a těším se na Tvé články :) Měj se pěkně, Káťo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ju, děkuji. Tento měsíc to bude asi horší. Ja se zase budu těšit na tvé komentáře! :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)