Weekly summary #2

by - neděle, dubna 16, 2017


Tento týden považuji za velice zdařený. V úterý jsem absolvovala svou první maturitní zkoušku - a to slohovou práci z českého jazyka. Psaní slohu jsem si vždycky užívala, ale bála jsem se, že si nevyberu z daných témat. Modlila jsem se pro nějaké vyprávění. V zadání byly vyprávění hned dvě, ale bohužel jsem si ani jedno nevybrala. Také mě velice zaujala charakteristika literární postavy, ale bohužel byly postavy zadané a žádnou z nich bych nedokázala popsat 250 slovy. Nakonec jsem se rozhodla popisovat obraz od Josefa Lady z roku 1942. Na všechna témata se můžete podívat zde.
Popis obrazu, který jsem měla po celou dobu před sebou mi přišel nejjednodušší. Nemůžu uhnout od tématu ani útvaru. V čase, kdy jsme si vybírali témata (25 minut) jsem si už celý sloh napsala nanečisto a pak stačilo jen pár úprav a krasopisně opsat a mohla jsem jít. Mám z toho celkem dobrý pocit, ale budu si muset počkat do ústních maturit na výsledky.

Od čtvrtka mi začaly velikonoční prázdniny. Celý čtvrtek jsem strávila v posteli s knihou Bouře mečů. Zbývá mi už něco okolo 300 stránek, snad ji do nejdříve dočtu.
V pátek jsem chtěla jet s přítelem na výlet, ale jelikož nebylo moc hezky, tak jsme se rozhodli zůstat doma. Udělal mi radost a začal se mnou koukat na The Vampire Diaries. Seriál totiž nedávno skončil a já to strašně těžce nesu. Koupil nám i karetní hru, ale ještě jsme nevykoumali, jak se hraje. Odpoledne vysvitlo sluníčko, a tak jsme se šli aspoň projít.


Večer ke mně přijel bratránek a udělali jsme si Marvelácký maraton. Zbožňuji totiž tyhle filmy, ale neviděla jsem je všechny. Koukali jsme na ně od začátku (Iron Man - 2008) až do Avenger - Age of Ultron (2015). Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli mám raději Thora nebo Kapitána Ameriku. Iron Mana určitě ne, jelikož je Stark strašně arogantní.

Včera jsme s přítelem byli na večeři a potom šli do kina na Krásku a zvíře. Sice jsem na tom už byla s kamarádkama, ale vůbec mi nevadilo to vidět ještě jednou. Miluji tuhle pohádku. Prý už malá jsem na ni pořád koukala a v angličtině. Mamka ji totiž přivezla na video kazetě z Anglie. Miluji ty všechny písničky. Mám ráda Emmu Watson a v roli Belle jí to strašně slušelo. A to zvíře! ♥


Noa dneska jsme byli s bráchou u babičky na obědě a zítra pojedeme na oběd k druhé babičce. Je neuvěřitelné, kolik jídla se do mě vejde.

Jaký byl váš týden?
Máte rádi Marvel filmy?
Viděli jste Krásku a zvíře? Líbil se vám film?
Budu ráda za jakýkoli komentář
Doufám, že článek není příliš dlouhý.

You May Also Like

8 komentářů

  1. To je náhoda, zrovna jsem dokoukala Thora, a musím říct, že tedy velkým fanouškem Marvelu nejsem, mám ráda starou klasiku. Ale Loki jede, takže jen kvůli němu jsem to dokoukala :D

    Přítel je dobrý, že se s tebou kouká na Upíry, to ten můj by to asi nedal, už jen z toho důvodu, že jsem to nedala ani já. Od té doby, co odešla Elena je to neskutečně suchá vykrádačka. A pak mi kamarádka vyzvonila, kdo všechno na konci umře, takže asi tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, Lokiho zrovna moc nemusím :D
      Také jsem se divila, když mi to sám nabídl. Obzvlášť proto, že úplně miluji Damona <3 Nesnáším spoilery.

      Vymazat
  2. na Krasku se taky tesim, hlavne kvuli Emme, protoze to je proste talent od prirody :-) a co se tyce maturity, nezavidim, jsem rada, ze uz ji mam roky za sebou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, také ji mám moc ráda :) Těším se, až ji budu mít také za sebou (snad)

      Vymazat
  3. Ja som sa ešte stále nedotlačila do kina na Krásku a zviera, už by bolo na čase to zmeniť :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na Krásku a zviera som minule v kine bola aj ja a naozaj to bolo krásne. Muzikály väčšinou nemusím, ale tuto mi to neprekážalo.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)