Weekly summary #4

by - neděle, dubna 30, 2017


Tento týden jsem byla naposledy ve škole. Od pondělí jsme měli tzv. "nalejvárnu". Měli jsme třeba dvě hodiny literatury a opakovali historii od prvního ročníku. Prostě a jednoduše jsme se připravovali k maturitě a učitelé se snažili do nás na poslední chvíli ještě něco dostat. Rozhodně mi to pomohlo. V pátek jsme měli poslední zvonění. Jsem hrozná, protože prostě neumím žebrat. Je mi trapné od cizích lidí chtít peníze na to, abychom se s holkama mohly po maturitě opít. Ale vybraly jsme něco okolo 5000,- což je hezké.


Včera jsem konečně dočetla knihu Pouští a pralesem. Byl to velice zajímavý dobrodružný film. Zjistila jsem, že se mi pěkně hromadí knihy na recenze, ale to (snad) brzy napravím. Mám toho ale teď celkem dost, protože si ještě upravuji maturitní otázky.
Ještě včera večer jsem se před spaním pustila do čtvrtého dílu série Píseň ledu a ohně Hostina pro vrány. Zarazilo mě, že po prologu byla první kapitola z pohledu Proroka a další kapitola je o nějakém rytíři. Knihou jsem ještě pořádně nelistovala, ale snad tam budou i klasické postavy, na které se těším.

Docela se na ten květen těším. Sice mě čeká maturita, ale už nebudu chodit do školy, tudíž budu mít víc času na čtení. Budu si ale muset ten čas nějak rozvrhnout, abych si třeba chvíli četla a chvíli se učila. No jsem na to celkem zvědavá. V úterý mě čeká sloh z angličtiny a ve středu didaktický test z češtiny a angličtiny. Tak mi držte palce!


S přítelem jsem se dívala na film La la Land a trošku jsem to nepochopila. Přiznám se, že jsem kousek před koncem usnula a probudila se až těsně před koncem. Viděl jste to někdo? Můžete mi prosím říct, jestli se jí to zdálo nebo se to doopravdy stalo? A proč spolu nezůstali? Možná se na to budu muset znovu podívat.

Začala druhá polovina poslední série mého oblíbeného seriálu Pretty Little Liars. Strašně jsem se na to těšila, ale nějak mě to zklamalo. Čekala jsem od toho něco víc, ale přijde mi, že je to pořád to samé dokola. Možná je dobře, že už to končí. Opravdu mě ale zajímá, jak to skončí. Doufám, že to bude něco velkého a nezapomenutelného.



A to nejlepší na konec. Konečně mi přišly peníze vrácené z daní z brigády. A jelikož jsem velký knihomol, okamžitě jsem utratila tisíc korun za knížky. Caroline z blogu Carolineandherbook mi doporučila super stránku (starbooks.cz), kde jsou super ceny za anglické knížky. Dokonce jsou tam levnější než na BookDepository. Poštovné je myslím za 30,- ale já ho měla zadarmo, protože jsem nakoupila za více než 1000. Už se těším, až mi knížky přijdou! :)


Jaký týden jste měli vy?
Jakou knihu jste stihli přečíst?
Co plánujete na volné pondělí?

You May Also Like

6 komentářů

  1. Ja cetla zaky Pisen, ale skoncila jsem nekde u tretiho dilu, protoze to bylo strasne dlouhe a obsahle a moc me nebavilo to mnozstvi informaci... Uz to bylo moc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, informací je opravdu hodně, ale tuhle sérii prostě miluji ♥

      Vymazat
  2. Tak to držím palce ať se v květnu maturita podaří a pokud možno v klidu a bez nervů :) Hostina pro vrány mě tak začátkem dost zaskočila, ale nakonec nebyla vůbec špatná. Jen mě mrzelo, že tam nebyl John a Daenerys :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přání, snad se to povede :)
      Cože? V tomhle díle není John??!!! To snad nee...

      Vymazat
  3. Nesnáším Poslední zvonění, nesnáším když po mě někdo žáká peníze a nesnášela jsem, když jsem je žákala já. U nás na škole měli puberťáci tento rok skvělý nápad, ten, kdo jim nedá, dostane dávku octem ..
    Jinak, hezká šablona designu, jen jestli ti mohu poradit, zvěč trochu písmo, špatně se to čte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Ano, moje spolužačka také stříkala octovou vodu, když nám někdo nechtěl dát peníze! :D
      Děkuji za radu :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)