Read in June

by - čtvrtek, července 13, 2017



Za měsíc červen jsem přečetla 4 knihy. Sice jsem už měla volno od školy, ale měla jsem brigádu v Coopu, o které jsem se už zmiňovala. A myslím si, že Tanec s draky vydá alespoň za dvě knihy.

První přečtenou knihou je již zmiňovaný pátý díl známé fantasy série Píseň ledu a ohně od uznávaného amerického spisovatele George R. R. Martina. Nemohla jsem se dočkat, až se na pátý díl vrhnu, protože už na konci čtvrtého se děj lišil od seriálu. Nemůžu říct, jestli se mi víc líbí děj v seriálu nebo v knize. V obou případech jsem napnutá, jak to dopadne. 7. série nás čeká za pouhé 4 dny, ale kdy se dočkáme knihy ještě asi není známo. Přečíst tuto knihu mi zabralo 18 dní. Tanec s draky byl zatím nejobsáhlejším dílem (doufám že už další taková bichle nebude) a událo se v něm tolik věcí. Některé zvraty jsem přivítala s šibalským úsměvem na tváři, jiné jsem oplakala. Jsem zvědavá na další díl.
Hodnocení: 4 hvězdičky

Příšerná obálka


Další přečtená kniha nebyla na mém to-read listu. Byl to vlastně takový spontánní čin, na který mě navedl #Humbooklub se společným čtením. Já bláhová si myslela, že autorka té knihy na Humbooku bude, a proto jsem si knihu koupila a přečetla. Až potom jsem zjistila, že tam vlastně nebude. Nicméně této volby nelituji. První díl série Letopisy pozůstalých od Mary E. Pearson se mi líbil. Knihu jsem viděla na fotkách na instagramu, nečetla jsem si anotaci ani žádnou recenzi, takže jsem vlastně nic nečekala. Tím pádem jsem nemohla být zklamaná. Po Tanci to bylo příjemné a oddechové čtení. Tento díl považuji za takový rozjezdový. Seznamuje nás s prostředím, se světem a s postavami. Jsem zvědavá, co se stane v dalším díle.
Hodnocení: 4 hvězdičky

Krásná obálka

Po dlouhé době jsem sáhla po anglicky psané knize. Výhodou této četby bylo, že jsem knihu již četla v češtině a viděla jsem seriál, takže jsem věděla, co přesně se děje. Samozřejmě jsem nerozuměla všem slovíčkám a některé jsem si hledala jen ze zvědavosti. Zajímavé je, že jsem originálu dala větší hodnocení než českému překladu. Samozřejmě to dělá obálka, ale také rozhovor s režisérem, producenty, spisovatelem (Jayem Asherem) a herci na konci knihy. Dozvěděla jsem se, že postava, kterou jsem v příběhu nejvíce nenáviděla, je vlastně ten nejmilejší kluk mezi herci. Je neuvěřitelné, jak někdo takovou krutost může předstírat, je to obdivující. Také jsem si po delší době u této knihy poplakala. Tuto knihu mohu jen a jen doporučit úplně všem!
Hodnocení: 5 hvězdiček

Tu obálku nelze nemilovat ♥

Poslední přečtenou knihou je druhý díl série o princeznách - Selekce. Tuto knihu jsem zvládla přečíst za jeden jediný den. Opět pro mě plnila oddechovou úlohu a tu splnila na výbornou. Po přečtení prvního dílu jsem si nebyla jistá, jestli sérii dokončím, ale nemám ráda nedočtené série. Stále je to pro mě příběh dosti sladký a plný přílišné romantiky, ale i já si potřebuji někdy od fantasy dát pauzu a vypnout. Musím se přiznat, že mě hlavní postava America doháněla k šílenství. Proč už si sakra jednoho nevybere?!! Chápu, že rozhodování je těžké, když jsou oba muži skoro k nerozeznání (myslím povahově). Snad se v dalším díle někam posune, uvidíme.
Hodnocení: 4 hvězdičky


Za červen jsem přečetla:
4 knihy
2135 stran
71 stran za 1 den

  1. George R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (5.) Tanec s draky
  2. Mary E. Pearson - Letopisy pozůstalých (1.) Falešný polibek
  3. Jay Asher - 13 Reasons Why
  4. Kiera Cass - Selekce (2.) Elita

Jaké knihy jste za červen přečetly vy? :)

You May Also Like

6 komentářů

  1. Falešný polibek teď vidím na každém kroku a hodně mě láká. Stejně tak 13 reason why i Selekce. Skvělé kousky jsi si vybrala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Falešný polibek si přečti, je to opravdu dobrá kniha :) A ty ostatní také :)

      Vymazat
  2. tanec s draky... tak to jsi pekne daleko, ja to vzdala se tretim dilem... :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Poznámka - není náhodou třetí díl nejtlustší (z Písně)? Jinak se na další sérii vcelku těším, uvidíme, co provedou.
    Ze zbytku jsem u tebe pak četla ještě Elitu, ale celkově mě Selekce vážně nechytla (spíše vůbec, upřímně).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, asi máš pravdu :D Já jsem také na další díl zvědavá :) Já sérii Selekce beru jen jako oddechové čtení :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)