Weekly summary #14

by - pondělí, července 24, 2017




Jelikož jsem byla chvíli nepřítomna, shrneme si uplynulé dva týdny.

Předminulý pátek se ženil bratr mého přítele. Jelikož byl obřad ve Slatiňanech, což je od mého domova daleko, jeli jsme na místo už den předem. Obřad trval okolo půl hodiny. Konal se na zahradě u zámku, bylo to dojemné a krásné. Po obědě jsme se odebrali na hostinu, kde jsme se s přítelem opili a on mě požádal o ruku (:D). Doma mi ale řekli, že bez prstýnků to neplatí.


V sobotu večer jsme s přítelem odjížděli na skautský tábor do Ralska, Hradčany. Postavili jsme si stan s podsadou, kde jsme si trochu upravily postele tak, abychom spali vedle sebe. Tábor byl na téma pravěk. Musím se přiznat, že týden bez civilizace, signálu a internetu mi náramně prospěl a vůbec mi to nechybělo. Bohužel to kazil fakt, že si děti stále na něco stěžovaly. Nevím čím to je, ale poslední dobou se jim s ničím nezavděčíme. Já jsem vedení schůzek vzdala asi před rokem, protože jsem to psychicky nezvládala. Můj přítel byl do toho strašně zažraný, ale už to také odeznívá.


Dnes poprvé nastupuji do Škoda Part Centrum na odpolední směnu. Jsem zvědavá, co budu dělat. Dělala jsem si řidičák na vysokozdvižný vozík, ale doufám, že s ním moc jezdit nebudu.

Na táboře jsem přečetla knížku od Johna Greena & Davida Levithana s názvem Will Grayson, Will Grayson. Je to asi první kniha, ve které jsem narazila na téma homosexuality. Já osobně proti těmto lidem vůbec nic nemám, fandím jim. Láska je prostě láska.
Po dočtení této skvělé knihy jsem měla chuť si ji přečíst znovu a asi to v blízké budoucnosti opravdu udělám. Oba Willy jsem si oblíbila, často jsem se při čtení usmívala nebo měla slzy v očích. V příběhu se objevovaly i hluboké myšlenky, nad kterými jsem neměla moc času se zamyslet, a to je další důvod, proč bych si knihu chtěla přečíst znovu.

Minulé úterý jsem začala číst 6. díl série Nástroje smrti - Město nebeského ohně. Předchozí díl jsem četla asi před rokem a půl a nevím, jestli to bylo tím, ale nemohla jsem se začíst. Vadilo mi přelétávání z jedné postavy k druhé. Nechtěla jsem se čtením zdržovat a knihu po 150 stranách odložila.

Jako další na mě čekal 3. díl série Selekce a to První. Tato série mě nijak zvlášť neoslovila, ale je to takové oddechové čtení, které se teď na léto hodí.

Co čtete vy? :)

You May Also Like

4 komentářů

  1. Když o tom tak uvažuji, tak jedu na tábor, kde vím, že si zase budeme všichni stěžovat. Protože tam je už od založení prakticky souboj mezi nadšenými středoškoláky, co chtějí víc matiky, a vedoucími, které chtějí víc her. Loni to potvrdil i zakladatel, co tam přijel udělat jednu zajímavou přednášku, že jsme pořád stejní. :D
    Jinak já stále čtu Sophiinu volbu - ale asi ji dnes dočtu - a pak uvidím, do čeho se vrhnu, mám toho doma hromadu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bude určitě zábava :D Já mám také hromadu nepřečtených knih. To ale asi ke knihomolství patří :)

      Vymazat
  2. Jé, skautské tábory, mé dětství. Ale vím, že jsme si taky hodně stěžovali. Rozhodně bych nechtěla být vedoucí. Jo a taky jsme jako děti nakukovali spárovaným vedoucím do stanu, jestli nějaké nepřistihneme... :D

    No nic, měj se pěkně! Já jdu číst Shakespeara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se právě ptala, jestli jsem byla také taková - prý ne. Nakukovali? Jžš, to snad ne :D :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)