Weekly summary #19

by - pondělí, srpna 28, 2017




Máme tu pondělí a to znamená další týdenní shrnutí.

Minulý týden jsem byla naposledy na brigádě. Musím uznat, že mi to bude docela chybět. Chytla jsem zrovna směnu, na které byla super parta a ty peníze za to také stály. Tak zase příští rok.


Dnes ráno jsem dočetla 2. díl trilogie Šepotání s názvem Divotání. První díl se mi líbil více než ten druhý, ale ten také nebyl špatný. Hlavní hrdinku Alyssu jsem si opravdu oblíbila, líbí se mi její sarkasmus. Fandím jejímu vztahu se Zachem. Ráda jsem se dozvěděla pravdu o Alyssiných rodičích, je to s jejich rodinou trošku zamotané. Morfeuse halí opona tajemstvích, která o něm ještě nevíme. Pořád je pro mě záludnou postavou a nejsem si jistá, jestli ho mám ráda nebo ne. Jsem spíše přikloněná k tomu, že ne. Ale konec tohoto dílu byl vcelku překvapující. Shodou okolností budu mít zanedlouho narozeniny, a tak jsem mamku poprosila o třetí díl, protože si ho musím přečíst co nejdříve.

Po dočtení Divotání jsem se vrhla na rereading Harryho Pottera - chci si před nástupem na š
kolu trochu oprášit angličtinu, a tak čtu v angličtině. Strašně se mi líbí to novější vydání, ve kterém se na začátku nachází mapa Bradavic. Je to kouzelné a jednoduché. Těším se, až se s Harrym společně podíváme do Bradavic do druhého ročníku.

Ve středu (30.08.) jdu na zápis do školy, tak jsem na to strašně zvědavá. Jsem zvědavá na rozvrh, na učitele, na spolužačky (budu mít po 4 letech nějaké spolužáky?) no prostě na celý vysokoškolský systém. Zároveň se trochu začínám obávat, že učivo nebudu zvládat. Ale já to nevzdám! S tím se pojí to, že jsem se o víkendu balila a budu celý nadcházející týden v Liberci. Přítel ráno odjede do práce a já budu v bytě sama. Těším se, že si projdu okolí s foťákem v ruce. Třeba vám sem přidám nějaké fotky, což mi teď připomíná, že jsem vám ještě neukázala žádné z Maďarska, jak jsem slibovala. Ale napravím to, slibuji.

Liberec, Rochlice

Jaký byl váš týden?
Jakou knížku jste stihli přečíst?
Nastupujete někam na novou školu (střední nebo vysokou) ?

You May Also Like

4 komentářů

  1. Držím palce se školou. A jak už jsem dříve psala více lidem, pokud jdeš první rok, tak nezoufej. Ten první je právě pro většinu lidí zkušební. Ne každý to hned na poprvé trefí to pravé ořechové. Takže žádný stres :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Začínám se červenat. Kdysi jsem bez knížky nemohl být, ale co jsem v pracovním procesu, času zoufale málo a když je čas, není nálada. Ale lepším se, protože mi čtení fakt chybí. Tak jsem si srovnal jen knižní dary od přátel za poslední rok a pořídil kvalitní brýle :) Jsem 50+ a nemládnu, no. Navrchu té hromádky knížek je Rozbor filmu od Radomíra D. Kokeše ... tím jsem asi měl začít. Myslím, že jak ty to máš s knihami a čtením, já to mám stejně s filmy a kinem. Mám pro to všechny předpoklady, protože v kině zásadně neplatím vstupné. Já ty filmy totiž nejen sleduju, ale taky promítám :) A děkuji za optání, týden jsem měl skvělý. Začali jsme v našem kině novou sezónu, takže vlastně taky nový začátek ... Tak ať se ti daří a piš dál, hezky se to čte. P.S. To kino není jen tak obyčejný multiplex. Je to nejhezčí kino v Praze a nejlepší na světě: http://nfa.cz/cz/kino-ponrepo/program/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to musí být zajímavá práce, promítat filmy. To bych potom také byla filmový maniak :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)