Read in November 2017

by - středa, prosince 13, 2017


Za listopad jsem přečetla všechny knihy, které jsem si naplánovala a k tomu jeden komiks!

Život po toběPrvní přečtenou knihu nemám bohužel na fotce, protože byla půjčená z knihovny. Alespoň sem dám obrázek z Goodreads.com
Konečně na mě v knihovně přišla řada a já si mohla půjčit druhý díl světového bestselleru s názvem Život po tobě od Jojo Moyes. Určitě všichni znáte velmi dojemný příběh Než jsem tě poznala. Kniha byla úžasná a film s báječným obsazením také. Takže je pochopitelné, že jsem něco podobného čekala i od pokračování. Bohužel jsem se ničeho podobného nedočkala. 
První polovina knihy je jen o tom, jak všichni truchlí nad Willovou smrtí a nevědí co dál se svým život. Musím říct, že to byla opravdu nuda. Do příběhu přichází Willova dcera, kterou máte chuť profackovat. Ale potom si uvědomíte, že to v životě neměla lehké, a že za její chování může matka. Do děje se dostávají sluneční paprsky a naděje na štěstí. Kniha končila otevřeně, ale každý si jistě dokáže domyslet, jak to dopadlo. Řekla bych, že by bylo lepší nechat knihu Než jsem tě poznala jako samostatnou a druhý díl vůbec nepsat. 
Čteno: 28. října - 5. listopadu
Hodnocení: 3 hvězdičky
Sarah Andersen | Sarah´s Scribbles (2.) | 2017, CooBoo | 128 stran

Tento komiks jsem si objednala u Albatrosmedia, protože jsem jednoduše nemohla odolat těm sladkým a pravdivým ilustracím. Kolovaly všude po instragramu. Bohužel neměly první komiks, ale o ten jsem si napsala Ježíškovi.
Ilustrace jsou velmi jednoduché, ale právě to je na nich to krásné. V této knize se najde snad každý, i kdyby jen v jedné kresbě. Je určena pro milovníky knih a také introverty. Já jsem obojí, a tak jsem se našla ve více než polovině z nich (můžete vidět na lepíkách). 
U této knihy se určitě nejednou nasmějete a řeknete si: "Tohle jsem přesně já!" Určitě ji stojí za to mít v knihovničce a při špatné náladě si v ní zalistovat. 
Čteno: 8. listopadu
Hodnocení: 5 hvězdiček
Anonym | 2013, Československý spisovatel | 192 stran
Příběh lady Fuckingham od Oscara Wildea jsem četla tuším před třemi lety. V té době jsem v Levných knihách narazila na tuto rodinnou kroniku a koupila si ji. Musela jsem si ovšem udělat trochu delší pauzu, než jsem se do ní pustila. Tyto knihy jsou totiž tou pravou erotickou literaturou. Padesát odstínů šedi je spíše červená knihovna. U této četby se budete červenat od kořínků vlasů až po špičky prstů u nohou. A asi s ní nebudete chtít být viděni na veřejnosti. Ano, je to opravdu až tak erotické. Místy i celkem sprosté. Ve většině případech si budete klást otázku: "Jak je tohle vůbec možné?" Velice podrobně se tu popisuje skupinový pohlavní styk. Autor - ať už je to kdokoli - měl velmi širokou slovní zásobu v tomto odvětví. 
Čteno: 3. - 7. listopadu 2017
Hodnocení: 3 hvězdičky

A. G. Howard | 2017, CooBoo | 457 stran
Na tuto knihu jsem se opravdu těšila. Po sérii Šepotání se Howard stala mou oblíbenou spisovatelkou. Sice jsem Fantoma opery nečetla, ale to mi nevadilo. Alenku v Říši divů jsem také před Šepotáním nečetla a ničemu to nevadilo. 
Hlavní hrdinku tohoto příběhu jsem si neoblíbila. Přišla mi nemastná neslaná a bylo mi vcelku jedno, co se s ní stane. Abych byla upřímná, neoslovila mě ani jedna postava, žádnou jsem si neoblíbila. Příběh byl dojemný a plný lásky. Byl dobře promyšlen a napětí také nechybělo, ale mě jako čtenáře moc nebavil. Jak už jsem řekla, bylo mi vcelku jedno, jak to vlastně dopadne. Jen už jsem se chtěla dobrat ke konci. Opravdu mě to mrzí, protože jak už jsem řekla, autorku jsem si velmi oblíbila, ale tohle se jí moc nepovedlo. Snad přijde příště s něčím lepším.
Čteno: 10. - 20. listopadu
Hodnocení: 3 hvězdičky
Romain Rolland | 1984, Melantrich | 94 stran

I v listopadu jsem se zúčastnila společného čtení s #myčteme. Byla to kniha Petr a Lucie, kterou jsem si vybrala k maturitě. Bylo hezké zase se k tomuto příběhu vrátit. V této kratičké novele je toho tolik vepsáno. Láska dvou společensky rozdílných mladých lidí. On je ze zámožné rodiny a ona si musí přivydělávat, aby pomohla své matce vést domácnost. Jazyk je na tuto dobu poměrně starý a věty jsou někdy až příliš dlouhé, ale i tak se do příběhu dá ponořit a zamilovat se do něj. Velmi dojemný příběh.
Čteno: 21. - 24. listopadu
Hodnocení: 4 hvězdičky
Dan Brown | Robert Landgon (1.) | 2016, Argo | 464 stran

Poslední přečtenou knihou v listopadu byla detektivka s Robertem Langdonem. Původně jsem ji četla spolu s přítelem, ale šlo to velmi pomalu. Za necelý rok jsme byli teprve v polovině. Proto jsem se ji rozhodla dočíst sama. Příběh je velmi propracovaný a napínavý. Krátké kapitoly dodávají na dynamičnosti a prohlubují čtenářovu zvědavost. Příběh v druhé polovině graduje a vy se nemůžete od čtení odtrhnout. A ten konec? Ten byl ale nečekaný! Jediné, co bych této knize vytkla, bylo časté zmiňování fyzikálních věcí, kterým laik jako já zcela nerozumí a ruší to čtenářský komfort (jak by řekla má milovaná češtinářka). 
Čteno: 25. - 30. listopadu (druhá polovina knihy)
Hodnocení: 4 hvězdičky

SHRNUTÍ:

Počet přečtených knih:               6
Počet přečtených stran:              1.413
Počet stran za den:                      47
Průměrné hodnocení:                 3,6
Nejlépe hodnocená kniha:         Ubulená hromádka štěstí
Nejhůře hodnocená kniha:        Život po tobě

Kolik knih jste za listopad přečetli vy? Kterou byste mi doporučili? 
Četli jste některou ze zvýše zmíněných? Jak se vám líbila?

You May Also Like

8 komentářů

  1. Z tvého seznamu jsem četla akorát Lady Fuckingham. :D A stejně jako ty jsem jsem si říkala - Jak je tohle vůbec možné? Doma na mě čeká Život po tobě, tak snad mě nezklame tolik jako tebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lady Fuckingham je plná překvapení :D Snad se ti Život po tobě bude líbit :)

      Vymazat
  2. Ubulenou hromádku štěstí jsem četla a je úžasná. ♥
    Z rodinné kroniky bych si taky ráda přečetla, u Lady Fuckingham jsem si říkala to samé, ale přečíst si to chci. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knihy a hlavně fotky! :)
    Původně jsem byla nadšená že je pokračování Než jsem tě poznala, ale pak postupně, jak jsem zjišťovala o čem to je a slyšela nějaké názory tak mě nějak přešla chuť a myslím, že radši budu dál žít bez toho a tvářit se, jako by to neexistovalo. S první knihou jsem byla spokojená přesně tak jak byla.
    Nad Krverůží pořád přemýšlím. Šepotání mě moc nanedchlo a na Krverůž jsem slyšela hodnocení docela špatné, tak nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)
      Život po tobě asi raději nečti. Než jsem tě poznala měla být dle mého názoru stand-alone a pokračování si mohl každý domyslet :)
      Já jsem se do Šepotání zamilovala, ale Krverůž je naopak zklamala :/

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)