Weekly summary #26 a New in #13

by - neděle, prosince 03, 2017





Poslední článek do této rubriky jsem psala před měsícem. Je to proto, že jsem nějak neměla o čem psát. Ale tento již skoro uplynulý týden se toho událo docela dost. 

V úterý mám mezi vyučováním něco přes 3 hodiny volného času a nechce se mi jezdit domů. Vždy si dojdu na oběd a v dalším volném čase se připravuji na další den, ale je to dost dlouhá doba. Tak mě napadlo, že bych mohla navštívit nějaký blízký antikvariát. Musím se přiznat, že jsem ještě nikdy v žádném nebyla. Zjistila jsem, že nedaleko školy se nachází antikvariát Králík7. Hned v úterý jsem tam tedy zavítala. Byla to docela malá místnost, ale plná knih. Pořídila jsem si tam hned 4 knihy z edice světová literatura. Dvě knihy jsem už sice četla a mám je doma, ale ne v tomto krásném vydání. A další dvě - Kuličku a Utrpení mladého Werthera - si teprve přečtu. 


Ve čtvrtek ráno, po hodině s uspávačem hadů, mi skončil školní týden a já po delší době navštívila svou kamarádku Míšu a přes dvě hodiny jsme si povídaly. Jsem strašně ráda, že mám takovou kamarádku jako je ona, i když se už nevídáme tak často jako dřív.

Další setkání se konalo v pátek a to s mamčinou sestřenicí a její dcerou, což je má sestřenice přes koleno. Sešly jsme se v jedné pizzerii a povídaly si společně asi 4 hodiny. Ano, jsme všechny hodně upovídané. Sestřenka, které je 22let si chtěla koupit knížku Dívka z inkoustu a hvězd, ale vymluvila jsem jí to. Sice jsem ji nečetla, ale všude vídám recenze, že ta kniha pro mladší čtenáře, takže by se sestřence asi nelíbila. Po vydatném dezertu jsme se vydaly přecpané domů.  

A jelikož v pátek začal nový měsíc prosinec, sepsala jsem čtecí plány (článek zde). Už delší dobu jsem si plánovala, že si dám re-reading mé oblíbené série a konečně nastal ten správný čas. Kdy jindy než o Vánocích, že? :) 
Dále se můžete těšit na měsíční shrnutí, které bude obsahovat přečtené a nakoupené knížky, fotky z instargramu i za říjen (protože jsem zapomněla) a také bych chtěla napsat a dohnat recenze. Ale to mám zase velké oči a uvidím, jak to bude ve škole. 

Jelikož jsem tento víkend u rodičů, sešla jsem se s kamarádkami ze základní školy a společně jsme si užily Mikuláše. Vystupoval tu Maxim Turbulenc a Monika Absolonová. Moc jsme to ale neposlouchaly. Důležitější byl trdelník a svařák :D. Nejlepší na tom všem byl ale ohňostroj. Až do včerejška jsem si neuvědomila, jak ohňostroje miluji. Takže se už těším na Silvestr! 

Dneska ráno jsem dočetla první knížku v prosinci a zároveň 1. díl z Vampýrské akademie. A jelikož jsem si nevzala s sebou 2. díl a jdu na noční, kde si o pauze čtu, začnu číst knihu Kouzlo Vánoc, což jsou vánoční povídky. Jsem na to zvědavá, protože moc nemusím povídkové knihy. Ale tahle by se mi mohla líbit, když je tematická. 

A to je asi všechno. 1. adventní neděli jsem si užila. Trávila jsem ji čtením, zdobením pokoje a posloucháním koled. Samozřejmě jsem se také podívala na učení a večer jdu do práce, ale to je vedlejší a nenechám si to tím zkazit. 


Jak jste si užili první adventní neděli vy? :)

You May Also Like

2 komentářů

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)