Weekly summary #27 a New in #14

by - pondělí, prosince 11, 2017




Minulý týden v úterý jsem si do školy přečetla Máj  a stále jsem na toto dílo nezměnila názor. Máchovu poezii prostě nechápu a nebaví mě. Bohužel je to tak. Mým oblíbencem je Erben a jeho Kytice

Ve středu po škole jsme šly se spolužačkami navštívit vánoční anglický koncert. Konal se v kostele byla tam krásná atmosféra. Koncert obsahoval 9 čtení z bible a 9 koled. Nejsem věřící, ale i tak se mi to strašně líbilo. Na malou ukázku se můžete podívat tu.

V pátek jsem byla v práci na odpolední směně a docela mi to uteklo. V sobotu ráno jsme s přítelem dojeli pro stromeček. Po obědě jsme se vydali na vánoční trhy do Hradiště a potom do Mladé Boleslavi. Podívali jsme se na vystoupení živého Betléma, ve kterém jsem účinkovala 4 roky na střední škole. Bylo hezké si trochu zavzpomínat :)

V neděli jsme po obědě odjeli do Liberce, kde jsme si zatopili v krbu, poprvé si spolu upekli perníčky a ozdobili stromeček. Koukali jsme se na Grinche a českou pohádku Tři bratři. Můj přítel Vánoce moc nemusí, je to takový můj Grinch, ale já je naprosto miluji a už dlouho mám vánoční náladu. 

Svou vánoční náladu jsem chtěla ještě prohloubit nějakým tematickým čtením. Bohužel žádnou takovou knihu doma nemám, ale loni jsem si v Levných knihách koupila povídkovou knihu Kouzlo Vánoc.

Jsem lehce za půlkou a některé povídky jsou pěkné, ale zklamalo mě to, že se vůbec netýkají Vánoc. Není tam o nich ani zmínka. To jsem od takového názvu nečekala. 



V úterý jsem si šla vyzvednout svou poslední letošní knižní objednávku. Objednávala jsem samozřejmě z výprodeje a jsem nadšená! 



Jak si užíváte vánoční čas vy? 




You May Also Like

2 komentářů

  1. Už to pomalu vrcholí. Nejvíc to vidím v práci. Už se docela těším, až ty svátky skončí :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)