Weekly summary #28

by - úterý, ledna 02, 2018



Uff, to byl ale náročný měsíc. Kvůli shonu okolo Vánoc jsem neměla moc času na čtení a na blog vůbec ne. Přišel nový rok a s ním i mé první zkoušky na vysoké škole. Mám z nich docela strach, ale nějak je (snad) zvládnu. 


První společné Vánoce v novém bytě jsme s přítelem oslavili 23. prosince. Udělali jsme si takový svůj vánoční den. Ráno jsme se váleli v posteli a koukali se na pohádky, které oba milujeme. K obědu jsme si uvařili společně mou nejoblíbenější polévku - zeleninovou s drožďovými knedlíčky. Odpoledne jsme zase strávili u pohádek a večer si uvařili kuřecí maso s broskví a sýrem. No a po večeři jsme si rozbalili dárky. Já jsem dala příteli dvě knihy - dva díly Zeměplochy a parfém. Od něj jsem dostala víkendový pobyt v Českém Krumlově, kam pojedeme spolu po zkouškovém. Dále 3D puzzle Mimoně, společenskou zábavnou hru jménem Duch, dřevěný ovál na focení (strašně jsem si ho přála) a OwlCrate box. Náramně jsme si společné Vánoce užili. 

Druhý den jsme jeli na oběd k našim rodičům, na kafe jsme si zašli k přítelovým rodičům a večer jsme se rozdělili a každý zůstal se svými rodiči. Můj bráška, kterému je 18 let, se nemohl dočkat dárků, a tak jsme si je letos rozdávali ještě před večeří. U nás doma to chodí tak, že si sedneme ke stromečku a brácha vždy vezme jeden dárek, dá ho dotyčnému a ostatní se koukají, co to dostal. Líbí se mi na tom to, že to není jen sobecké rozdělávání svých dárků, ale že se také zajímáme o druhé. U rodičů jsem dostala plno oblečení, nějaké peníze a knížky, ze kterých jsem měla největší radost. Letos jsem jich dostala nejmíň co si pamatuji, ale za to pro mě mají velkou hodnotu! Dostala jsem totiž 3 ilustrované díly Harryho Pottera a ilustrovaná Fantastická zvířata k tomu. Měla jsem slzy v očích, když jsem je rozbalila. Ještě ten večer jsem taťkovi předčítala první kapitolu. Obrázky jsou vážně nádherné, je to pastva pro oči!
Z knížek jsem byla tak unesená, že jsem si je zapomněla vyfotit, a tak budou až v bookhaulu za prosinec.

Když už se zmiňuji o těch článcích. Mám docela dost nápadů o čem psát, ale jak už jsem se zmínila, času teď moc nemám. Ale budu se snažit je přidat co nejdříve. Můžete se těšit na standartní články typu co chci číst v lednu, co jsem přečetla za prosinec, co jsem si koupila. Ale mimo jiné chci napsat článek s nejlepšími a nejhoršími knihami, které jsem přečetla za 2017. Také bych chtěla napsat článek s nejlepšími zážitky za uplynulý rok. Dala jsem si nějaká knihomolská předsevzetí a i s nimi bych vás ráda seznámila. Dále budou přibývat recenze, se kterými jsem stále pozadu, ale to snad už brzy zlepším. A tak dále a tak dále. Takže se máte určitě na co těšit. 



You May Also Like

7 komentářů

  1. Tak to věřím, že jsi měla v očích slzy z toho Harryho Pottera, obrázky jsou totiž nádherné! :D
    nekonecnaknihovnicka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dostat tolik knih pod stromeček by pro mě bylo vysněným přáním :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Hrůza, teď jsem Ti napsala takový sáhodlouhý komentář a Blogger mi ho sežral :D Tak ještě jednou: Z článku na mě zpětně úplně dýchla krásná vánoční atmosféra, zdá se, že sis užila přímo nádherné Vánoce, což je super :) Teď moc držím palce na všechny zkoušky, ale nepochybuju, že je zvládneš :) Rozumím tomu, že z ilustrovaných vydání Harryho jsi byla takhle dojatá, já je dostala teď v prosinci také, k narozeninám, a taky jsem z toho byla celá naměkko. Sama bych si je nikdy nepořídila, takže jsem samozřejmě měla neskutečnou radost, a úplně posvátně jimi listuji a kochám se :) A s rozbalováním dárků to máme stejné, jen u nás doma důsledně rozbalujeme až po večeři, jelikož dodržujeme půst, takže jsme po tom celodenním chystání a hladovění v těch sedm večer všichni zralí leda tak na kolaps :) Měj se moc hezky, i přes školní povinnosti, a moc se těším na všechny nové články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To snad ne, to se nedělá :D Ano, Vánoce jsem si užila :) Mockrát děkuji :) Z ilustrovaných vydání jsem nadšená! Moc jsem si je přála :) Také se měj moc hezky. Těším se na společné čtení :)

      Vymazat
  4. Ty ilustrované Harry Pottery závidím, také si je budu postupně dokupovat :)
    A jsem ráda, že sis Vánoce užila se všemi, jak s přítelem, tak s rodinkou, tak to má být :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)