Weekly summary #35 & New in #20

by - pondělí, dubna 02, 2018



V pátek bylo volno, a tak jsme se s přítelem vydali na výlet. Navštívili jsme hrad Grabštejn, kde se natáčela pohádka Jak probudit princezny. Vůbec mi místo nebylo povědomé, asi bych se na pohádku měla podívat znovu. Krásně svítilo sluníčko a my si výlet užili. Navečer jsme jeli do Bakova hlídat mou skoro 2 letou sestřenici. 

V sobotu večer jsem jela do Boleslavi, kde jsme slavili narozeniny 3 holek ze střední školy. Mé nejlepší kamarádce jsme se všechny složily na kávovar. Byla tak nadšená a překvapená, že se rozbrečela a všechny nás dojala. Slíbila nám, že každé z nás koupí hrníček a pozve na čerstvou kávu :)
V neděli ráno jsem spolu s mamčou jela do Liberce, kde jsme si udělaly dámskou jízdu. Obešly jsme si malý trh, koupily si medovinu a došly si na oběd. Jelikož nebylo zrovna nejtepleji, asi ve čtyři odpoledne jsme se odebraly do bytu, zatopily si, udělaly si čaj a zalezly si s knihou. Mamka četla Dívku ve vlaku a já Krvavý slib. Byl to super víkend a už se těším na další :)
V pondělí jsem byla na školních kolejích, kde se promítal film Wonder. Chtěla jsem si přečíst knihu, ale bohužel jsem to nestihla. Film se mi moc líbil a docela často jsem u něj brečela. Augusta mi bylo líto, ale mrzelo mě, jak si svůj hněv vybíjel na sestře, která mu chtěla jen pomoct. Ocenila jsem, že je příběh vyprávěn více postavami, tudíž jsme mohli nahlédnout na příběh z různých úhlů pohledu. Po promítání jsme si ještě o filmu chvíli povídali a jedna holčina prohlásila, že ji to nedojalo z toho důvodu, že to nebylo reálné. U nás by s Augustem nezačali všichni kamarádit, ale šikanovali by ho dál. Bohužel musím uznat, že je to pravda. Kéž by se to někdy změnilo. 
Hodnocení: 9/10
V sobotu jsme si s mamkou chtěly chvíli odpočinout od čtení a na něco se podívat. Bohužel nemáme moc stejný vkus na filmy a vybíraly jsme docela dlouho. Nakonec jsme se shodly na Lásce nebeské. Nepochopily jsme, proč se Američanům líbí splácávat tolik příběhů dohromady. A ten happy-end, kde se všichni objímají a hraje smutná hudba je strašně kýčový. Celkově mi film přišel jako jedna velká slátanina všeho. Ocenila bych akorát obsazení a smysl pro humor. 
Hodnocená: 4/10
Minulý týden jsem dočetla knihu Na lovu. Jak už jsem psala minulý týden, jako pohádka mi to nepřišlo. Konec byl sice šťastný jak to u pohádek chodí, ale jinak mi příběh přišel trochu temný. Nicméně se mi kniha celkově líbila, bylo to příjemné oddychové čtení. 

Bohužel jsem 4. díl Vampýrské akademie nestihla přečíst v březnu, jak jsem měla naplánováno, a tak čtu knihu teď. Pořád říkám, že VA je moje srdeční záležitost a pořád to platí. První polovina knihy se točí převážně kolem Rose a nalezení Dimitrije. Přijde mi to takové táhlé, ale místy se něco děje. Nicméně bych uvítala nějakou akci.
A aby nás nepokakal beránek, koupily jsme si s mamkou stejné svetry. Já mám světle modrý a mamka šedý. Perfektně se mi k tomu hodí diadém Roweny z Havraspáru, do kterého jsem se zamilovala! 


Jaký byl váš týden? Jak jste si užili Velikonoce? :)

You May Also Like

8 komentářů

  1. Moc pěkné shrnutí :) Měla jsi měsíc bohatý na zážitky i čtení :) Vampýrskou akademii mám moc ráda a Na lovu se právě chystám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lásku nebeskou osobně miluji. Chci si ji i přečíst. :-D Film si pouštím vždy před Vánoci... Někdy i v létě... :-D

    OdpovědětVymazat
  3. me se Wonder strasne libilo, samozrejme se to knize nevyrovna, protoze tam jsou ty jeho emoce a vsech ostatnich lepe popsane... a co se tyce sikany, neda se rict, ze by se tam k nemu kazdy choval hezky, vzdyt na nej byli mili jen dva spoluzaci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu si chci určitě přečíst :) Já vím, ale ke konci filmu byl největší borec a všichni se s ním kamarádili :)

      Vymazat
  4. To je takové příjemné shrnutí. :) Tvé cestování je úplně inspirativní - Liberec mám moc ráda, do Boleslavi bych se někdy ráda podívala a nějaký hrad nebo zámek už mám delší dobu vyhlédnutý. :D :)

    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Boleslavi nic není, jen Škodovka :D Upřímně bych tam nebydlela ani zadarmo :D Ale Liberec se mi líbí :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)