Weekly summary #36 & New in #21

by - neděle, dubna 15, 2018


Konečně nám přišlo jaro! Jak já tohle roční období miluji. Příroda se probouzí ze zimního spánku a všechno okolo kvete. S přírodou se probouzím i já a začínám mít nutkání chodit ven a užívat si přírody a čerstvého vzduchu. Tím těžší je chodit do školy. Co se týká školy tak jsem úspěšně zvládla dva testy, které se už počítají do konečného hodnocení. Jeden ze Zpracování elektronických dokumentů, kde jsme museli opravovat typografické chyby a druhý z Praktického jazyka z angličtiny, kde jsme psali odstavec v odborné angličtině. 

O víkendu jsme se s kamarády ze skautu vyrazili po delší době na výlet. Tentokrát do Děčína, kde jsme navštívili zámek a Růžovou zahradu. V sobotu jsme se vydali na Belveder a celkově ušli 25 km. Bolí mě celý člověk, ale výlet jsem si užila. Celý víkend jsem byla off - bez telefonu, bez internetu a byla jsem naprosto spokojená. Jednou za čas je dobré vše vypnout a jen si užívat přírody a všeho kolem nás :)

V pondělí jsem byla zase na kolejích na promítání filmu. Údajně to měla být komedie, ale bylo to spíše drama. Film I dva jsou rodina vypráví o mladším černochovi, kterému jeho známost na jednu noc přiveze dítě a odjede taxíkem. On se musí vzdát všeho svého řádění a stát se zodpovědným otcem. Odjede do Londýna, kde si najde práci a začne nový život. 
Příběh se zabývá lhaním a přetvářkami, rodičovstvím a užíváním si života naplno. První polovina je zábavná, v druhé polovině vám ztvrdne úsměv na rtech a jestli jste tak citliví jako já, tak budete na konci brečet. Po skončení jsem si uvědomila, že není důležité, jakou jsem dostala známku ve škole, nebo kolik jsem přečetla knih za měsíc, ale být s lidmi, které máme rádi a užívat si s nimi každou volnou minutu. 
Hodnocení: 9/10

Minulý týden jsem začala číst Ydris, což je fantasy kniha opravdu propracovaného světa. Bohužel jsem měla asi velká očekávání a kniha mě ze začátku moc nebavila. Ztrácela jsem se ve velkém množství postav a musela jsem si je začít psát. Naštěstí se to už ustálilo a zlepšilo. 
79/328

Nicméně mi ve středu přišel balíček od Humbooku s recenzním výtiskem Wonder Women. Určitě pochopíte, že už jsem dál čekat nemohla a pustila jsem se do čtení této knize o tom, jak se z Diany stala hrdinka. Jsem někde okolo 100. stránky a zatím to není nijak moc zajímavé, ale snad se to rozjede. 
102/349

Minulý týden byl na knižní novinky opravdu bohatý, takže to vezmu rychle :)
Přítel byl vyměnit knihy z LK, které minule koupil a už jsme je měli doma. Toto jsou další kousky do naší FL sbírky :)

Tyto krásky mi přišly z BookDepository :)

Můj přítel mi koupil JEN TAK knihu. Nemiluj ho! PS: Omlouvám se, že fotka není ostrá.

V antikvariátu jsem si koupila tuto knihu, kterou jsem četla před delší dobou. Lars Kepler je značka kvality!

Tyto dvě knihy mi přišly od Humbooku. Autorka Sara Raasch totiž bude na letošním HumbookFest!!!



You May Also Like

8 komentářů

  1. I dva jsou rodina byl super film, protoze byl hodne realisticky... Ydris me hodne zajima, videla jsem na to docela dost chvaly, tak uvidim :-) A Saru Raasch ti docela zavidim, tak by me docela lakala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, film byl realistický, proto mě dohnal k slzám. Já jsem na Ydris četla i dost negativní recenze, ale jde asi hodně o vkus.

      Vymazat
  2. Nádherná porce skvělých novinek, všechny si je užij :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jejky, to abych se na Humbook určitě dostavila :) A film vypadá zajímavě, asi se na něj podívám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děčín je krásné město! ♥ A jaro, to je prostě takové znovuzrození celého mého života vždycky. :)
    Do těch Levných knih už musím konečně někdy jít, když tam tedy mají tak super kousky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Centrum ano, ale my jsme byli ve čtvrti, kde to vůbec nevypadalo hezky.

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)