Weekly summary #37

by - neděle, dubna 22, 2018




Minulý týden bylo skoro až letní počasí. Mým nejoblíbenějším ročním obdobím je podzim, ale přidalo se k němu i jaro. Miluji, jak vše kvete a svítí sluníčko. Člověku to dodává energii. 
Ve škole nám pomalu začíná zkouškové. Zatím jsem všechny testy zvládla, ale bojím se výsledku z anglické morfologie, který dostaneme až za dva týdny. Snad to dopadne dobře. 
Plánovala jsem si relaxační víkend s knihou, ale bohužel se plány změnily. V pátek jsem jela po škole na oční a pak k babičce, kde jsem byla s mou skoro dvou letou sestřenkou venku. V sobotu dopoledne jsem dočetla knihu Ydris a navečer jela opět k babičce, tentokrát sázet brambory. Nakonec jsem se tam stejně zdržela, opět s mou sladkou sestřenicí. Nedělní odpoledne jsem strávila u přítelových rodičů a prací na zahrádce. A za chvíli pojedu do práce. Takže jsem tomu čtení opravdu moc nedala. 


S přítelem jsme dokoukali 1. sérii seriálu The Exorcist. Chtěla bych vám dát malou radu. U tohoto seriálu nejezte! My jsme u sledování pravidelně večeřeli a většinou jsem měla chuť jídlo vrátit zpět na talíř. Někdy jsou scény opravdu nechutné a hrozivé. Nicméně se nám celá série moc líbila a už se těšíme na druhou :)
Hodnocení na serialzone: 79%


Já jsem konečně dokoukala 2. sérii Shadowhunters. Knihy jsem četla už dávno a moc si příběh nepamatuji, ale řekla bych, že se od příběhu v seriálu celkem liší. Nějaké podobnosti určitě jsou, ale není jich mnoho. Nicméně i tak se mi seriál líbí a už se těším na 3. sérii, která je již na světě.
Hodnocení na serialzone: 65.9%

Konečně začala 5. řada The Originals. Upíří deníky mi chybí a jsem ráda, že máme alespoň tuto náhradu v podobě původních upírů. První epizoda 5. série se odehrává o 7 let později a potkáváme nové postavy. Dokonce se tam mihne Caroline z Upířích deníků, kterou jsem opět ráda viděla. Snad se bude ukazovat častěji. Nicméně první epizoda byla taková odrazová a doufám, že to bude příště lepší a napínavější. 
Hodnocení na serialzone: 82.8%





V úterý jsem dočetla Wonder Women. Nakonec to nebylo tak zlé jak to vypadalo na začátku, ale na Šest vran to nemá. Jak je asi u autorky zvykem, první polovina knihy se celkem táhla, ale v té druhé polovině se to konečně rozjelo a přicházela jedna akce za druhou. Hlavního záporáka jsem odhadla již na začátku, ale stejně mě překvapilo, jak krutý uměl být. V příběhu se klade důraz na přátelství a sílu žen, což se mi líbí. Další už v samotné recenzi, kterou najdete zde.

V sobotu jsem dočetla Ydris, jak už jsem zmiňovala na začátku tohoto článku. Recenzi se teprve chystám psát. A stejně jako tomu bylo u WW i tato kniha nebyla tak špatná, jak se na začátku zdálo. Od knihy jsem měla velká očekávání, jelikož se hodně líbila Míše z Radši knihu a jinak se mi líbil propracovaný svět, na který jsem se dívala na webových stránkách. Nicméně na mou mozkovou kapacitu se v příběhu vyskytovalo příliš postav a já jsem se ztrácela. Musela jsem si dokonce udělat svůj vlastní seznam, do kterého jsem často nahlížela. Více bude v recenzi. 

Dnes ráno jsem otevřela 2. díl Měsíčních kronik - Scarlet. Stihla jsem přečíst jen 1. kapitolu, ale na celý příběh se moc těším. Snad knihu stihnu dočíst do konce měsíce, jak jsem si plánovala. 
11/452









Jaký jste měli týden vy? 
Četli jste některou ze zmíněných knih?
Sledujete některý ze zmíněných seriálů? 



You May Also Like

8 komentářů

  1. Občas se nepovede jet podle plánu, ale i tak je ten víkend podařený. Já měla včera v plánu dočíst jednu knížku a napsat článek, ale pak jsme se šli s přítelem projít a pak seděli s jeho rodinou na zahradě a pak koukali na film... a tak si říkám, že čtení počká. :)

    Měj se krásně! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Za hezkého počasí jsou procházky a sezení na zahradě příjemnější :)

      Vymazat
  2. Pěkné shrnutí :)Držím palce u zkoušek. Takový relaxační víkend s knihou bych si dala taky, ale státnice se blíží a na čtení není čas.Třeba zrovna taková WonderWoman a Ydris mě opravdu lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas si na obě knihy najdeš určitě po státnicích :) Držím palce! :)

      Vymazat
  3. Shadowhunters je hrozny serial, zvladla jsem asi tri dily a vzdala jsem to... uplne kazi knihy, ktere jsou naprosto jine, navic nezvladnu koukat na ty silene repliky tech postav :-D uz to neni pro me, takovy serialy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem si seriál vážně oblíbila. Vím, že je rozdílný oproti knize a také to tak beru. Je to vlastně stejné jako Upíří deníky :)

      Vymazat
  4. Teď jsi mě popravdě dostala, nová série The Originals? To mi úplně uteklo... A vůbec nevím, jestli mám být spokojená nebo ne. Ten seriál jsem měla moc ráda, ale na druhou stranu jsem si říkala, že čtvrtá série skončila relativně tak, aby bylo vše vyřešené a oni všichni mohli být šťastní... Tak teď teda nevím, jestli začít koukat nebo ne. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě začni koukat, a když se ti to nebude líbit, přestat můžeš vždycky :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)