Weekly summary #39 & New in #22

by - neděle, května 13, 2018




Tento týden byl také prodloužený, což pro mě znamenalo jen 3 dny ve škole! V úterý jsme celá rodina i s přítelem a bráchovou přítelkyní vyrazili na výlet. Můj přítel a taťka šli pěšky na Střehom, my jsme tam za nimi přijeli autem. Pěšky jsme došli na kost, tam si dali oběd a Plakánkem jsme šli zpátky k autu. Bylo krásné počasí, tak se nám výlet hezky povedl. 

Druhý den jsem šla na jednu hodinu do školy a pak na horkou čokoládu s kamarádkou. Ve čtvrtek ráno jsem měla první ústní zkoušku tohoto semestru. Úspěšně jsem ji zvládla, i když jsem byla strašně nervózní. Dostala jsem výborně mínus, za což jsem moc ráda, i když to mohlo být ještě lepší. Do 6 jsem byla ve škole, večer jsme jeli s přítelem nakoupit do Decathlonu a potom ještě do bazénu. V pátek už jsem měla jen jednu přednášku, kterou jsem přetrpěla a navštívila babičku a dědu ve Skokovech, kde je nádherně. 
V Sobotu jsem s přítelem, jeho bráchou a s jeho manželkou jela do Prahy na Svět knihy. Letos to bylo po druhé, co jsem tento knižní veletrh navštívila. Bylo to ještě lepší než loni, čemuž vděčím Humbook Stagi. Nejspíš napíši samostatný článek :)

Povídky malostranskéFilmy ani seriály jsem tento týden nestihla, tak se vrhneme rovnou na knihy. 
Pořád se trápím s Povídky malostranskými, které se mi ani nechce dočítat. Bohužel je to ale povinná četba, takže mi ani nic jiného nezbývá. Vůbec mi nesedl autorův styl a žádný smysl v povídkách nevidím. 
210/319

Z kouře a kamene by Alžběta BílkováProtože jsem si chtěla od povídek a od Nerudy odpočinout, sáhla jsem po žhavé novince od české autorky - Z kouře a kamene. Nevím proč, ale měla jsem proti českým autorům a autorkám nějaké předsudky, ale ty jsem definitivně přeškrtala, zmačkala a spálila po dočtení této knihy. Budu připravovat samostatnou recenzi, ale určitě po této knize sáhněte! Navíc byla autorka včera na Světě knihy, kde jsem získala podpis a fotku. Alžběta je nesmírně sympatická mladá dáma a já se těším, až si od ní přečtu něco dalšího. Menší recenzi si můžete přečíst na Goodreads.
333/333

Dnes ráno jsem začala číst knížku Šestero, jež obsahuje 6 hororových povídek, kterou mi zaslala jedna z autorek. Jedná se o žáky ve věku 14 - 17 let. Zatím mám přečtené dvě povídky, z nichž se mi líbila ta první. Je vidět, že to psaly ještě příliš nezkušené a nevypsané prsty, ale na jejich věk to není vůbec špatné. Určitě o knize ještě uslyšíte. 
47/130

Já a utrácení na Světě knihy. Řekla jsem si, že si koupím jen 4 knihy, ale nakonec to dopadlo takhle. Levá půlka jsou mé úlovky, pravá půlka jsou nové přírůstky přítele. 

Plánovaný nákup:
  • Theo Addair - Muffin a čaj (+ podpis)
  • Neal Shusterman - Smrtka
  • Pavel Bareš - Projekt Kronos (+ podpis)
  • Marissa Meyer - Renegáti
Neplánovaný nákup:
  • Sally Green - Napůl divoký (za 29,- jsem to tam nechat nemohla)
  • Sarah J. Maas - A Court of Throns and Roses (že bych si tuto sérii konečně přečetla?)
Marky (@endlessbibliophile) byla tak hodná a byla v Levných knihách na Andělu koupit dva díly HP. Prodávala nějaké své knihy a já si jednu vybrala. 
  • J. K. Rowling - HP and the Order of Phoenix
  • J. K. Rowling - HP and the Half-Blood Prince
  • Marie Lu - Legenda (za 50,-)
Více v samostatném článku o SK :)



You May Also Like

6 komentářů

  1. ja to rikam porad... clovek muze planovat mesic dopredu, ale stejne o spoustu veci prijde, napriklad o podpis Z koure a kamene, to jsem si nejak nevsimla... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé shrnutí :) Pobavily mě ty plánované nákupy na Světě knihy a potom skutečnost :) Taky si říkám, že si koupím jen pár knih, a pak tam několik dalších jednoduše nemůžu nechat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se Povídky malostranské četly docela dobře, byť jsem taky občas měla trochu problém s jazykem. Ale Malou Stranu mám docela prochozenou, tak jsem si vždycky při čtení představovala ta města a to mě docela bavilo. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)