Weekly summary #42

by - neděle, června 03, 2018




Letní semestr u konce a já už mám většinou zkoušek za sebou. Ještě mi zbývají dvě písemné a jedna ústní a budu mít na chvíli pokoj! Už se těším na prázdniny a na to, jak si budu většinu času jen číst. 
V pátek jsem si o půlnoci dělala rozvrh. Zimní semestr mám celkem napraný, ve škole budu od rána do večera bez pauzy na oběd, tak na to jsem zvědavá. Letní semestr bude už volnější a i na jídlo budu mít čas. 
V sobotu (včera) jsem byla na srazu s holkami ze střední. Sešlo se nás sice jen šest, ale i tak to bylo super. Vzpomínaly jsme na naše středoškolské zážitky a hodně se nasmály. Jsem ráda, že se pořád ještě scházíme, i když je to teprve rok, co jsme ze školy. Jsem zvědavá, kolik se nás sejde třeba za dvacet let :D

Tento týden byl takový volnější a já jsem většinu času strávila s kamarádkou Bárou a koukaly jsme na romantické filmy. Obě na ně moc nekoukáme, ale nějak jsme na ně měly náladu. 
Po zhlédnutí Chceš mě, chci tě jsme se podívaly na film Pod jednou střechou se stejnou herečkou. Když si odmyslíte to nehorázné klišé v podobě dvou lidí, kteří se na začátku nemohou vystát a nakonec se do sebe zamilují, je to hezký rodinný film. Není jen romantický, ale i vtipný. Příběh vypráví o muži a ženě, kteří se nesnáší, ale musí spolu vychovávat holčičku, která osiřela. Protože to byla dcera jejich nejlepších přátel, chtějí jejich přání vyslyšet. Je velmi zábavné pozorovat dva lidi vychovávat dítě, když o tom vůbec nic nevědí :D
Jako další v pořadí byl film Zápisník jedné lásky, který mi přijde strašně smutný. Film byl natočen podle knižní předlohy od Nicholase Sparkse, ale tu jsem nečetla. V příběhu čte starý muž ze svého deníku ženě v sanatoriu o lásce svého života. V příběhu se přenášíme do minulosti a sledujeme příběh dvou mladých zamilovaných lidí, kteří si k sobě hledají cestu. On žije jen s otcem, vydělává málo peněz, ale je spokojený. Ona pochází ze zámožné rodiny, má celý den rozvržený svými rodiči a na zábavu nemá čas. Ale i přes tyto rozdíly se do sebe zamilují. Krásné léto ale končí a v lásce jim zabrání její rodiče a druhá světová válka. Určitě doporučuji se na film povívat. 
Americké filmy jsme nahradily českou komedií, která se dle mého názoru vydařila. Film Špindl vypráví o třech sestrách, které se vydávají na lyže do Špindlu se záměrem tam někoho sbalit. Vtipné scénky jak se holky spálily stojí za zhlédnutí. Ale nebojte, film končí pro všechny tři dobře. 

Filmový týden jsme završili návštěvou kina ve třech. Já, můj přítel a kamarádka. Zavítali jsme na Deadpoola 2. Bára se mě před začátkem filmu ptala, jestli nebude brečet. S přesvědčením jsem jí odpověděla, že rozhodně ne, vždyť je to Deadpool. Jenže jsem se nemohla víc mýlit. I když je to komediální film se spoustou vtipných slovních hříček, našly se i scény, u kterých jsem opravdu brečela. Druhý film není tak dobrý jako první, ale i tak stojí za to :)








Led nebo oheň (Sníh nebo popel, #2)
Od filmů se přesuneme ke knihám. Abych pravdu řekla, na čtení jsem neměla čas. Komiks Captaina Americy jsem dočetla v neděli a další knihu začala až ve čtvrtek. A tou je Led nebo oheň. Druhý díl Sněhu nebo popela, autorky, která bude letos na Humbooku. První díl se mi líbil, ale v druhém díle mi schází akce. Doufám, že to se brzy změní. 
146/319



Jaký byl váš týden? :)




You May Also Like

3 komentářů

  1. Některé týdny jsou prostě "obyčejnější" než jiné. Ale to nevadí. :)

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. na Saru Raasch jsem se jeste nedostala, ale ani nejak nespecham, kazdy nazor jiny, tak nevim, videla jsem docela dost zklamani z dvojky, tak si jeste asi pockam...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to moc gratuluji ke zkouškám a držím palce i u těch dalších, ať už je čas na prázdniny a pohodu :) Na film Zápisník jedné lásky bych se taky chtěla podívat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)