#HumbookStart

by - úterý, srpna 07, 2018



#HumbookStart je příležitost pro nadějné začínající spisovatele se zviditelnit. Autor se se svou debutující knihou představí na HumbookFestu jako první. Pro nás je to úžasná možnost jak objevit nové české autory. Minulý rok se nám touto cestou představil Martin Bečan se svou knihou Kaziměsti. 



Letošní rok uvidíme Petru Machovou se svou knihou Dračí město! Petra žije v Brně, knihám propadla během studia střední zdravotnické školy. V roce 2014 publikovala svou první povídku s názvem Osudová chyba, která vyšla ve slovenské antologii Posledná Pozemšťanka. V roce 2015 publikovala povídku Strážci hvězd ve sborníku Rozmarná fantastika, za niž byla nominována na cenu Akademie sci-fi, fantasy a hororu. Roku 2016 spatřila světlo světa povídka Mrtví se někdy vracejí ve sborníku Zombie apokalypsa. Román Dračí město je jejím knižním debutem. 




Dračí město

Lidé bádají hluboko ve vesmíru, a přitom netuší, kdo s nimi sdílí planetu Zemi. Ještěři, potomci Věčného ohně, vědí, jak splynout s davem. Jejich společnost však skomírá na prahu nového tisíciletí. Mezi jednotlivými rasami doutnají staré sváry – jedni se přizpůsobili lidem za cenu vlastní individuality, druzí se skryli hluboko pod zemí, neteční k problémům povrchu. Sevřeni z jedné strany lidmi a z druhé agresivními bestiemi, mají ještěři opravdu namále. Stačila by jediná jiskra a celý jejich známý svět se zhroutí… pak se nelze divit, že někteří vezmou věci do vlastních rukou. Napínavý příběh vypráví lidská dívka Jana, proti vlastní vůli proměněná v ještěra. Vyděšená novými schopnostmi narazí v lese na chrám Temného draka. Neví, jaké nebezpečí jí hrozí. Jedno je ale jisté: její rozhodnutí ovlivní celou ještěří civilizaci, ačkoliv by to nikdo nečekal.
Kniha by měla být v prodeji od 20. 08. 2018



You May Also Like

2 komentářů

  1. Ty jo, teď toho zase bude všude plno, že? Tak snad ta knížka stojí za to. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jop, to si piš :) A podle nás ambasadorek za to kniha stojí :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)