Sama proti všem

by - úterý, března 30, 2021

 

Autor: Brian Freeman

Žánr: Literatura světová, thrillery

Orig. název: Thief River Falls, 2020

Vydáno: 2021, Kalibr

Počet stran: 296

Vazba: pevná s přebalem

Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Mé hodnocení: 4 hvězdičky



Představte si, že jste slavná spisovatelka, na svém kontě už máte několik knih. Napsala jste úspěšný thriller, podle kterého se natočí i film. Pak se jednoho dne probudíte a váš příběh se stane skutečností. 

Možná by to bylo fajn, kdybyste napsala nějakou romanťárnu nebo něco se šťastným koncem. Ale thriller, na jehož začátku muži pohřbívají mrtvého muže spolu s chlapcem, který ještě dýchá? Ještě ke všemu se tento chlapec objeví u dveří vašeho domu, promrzlý na kost, a nic si nepamatuje. 

Vezmete ho k sobě a začnete pátrat po jeho minulosti. Co se mu stalo? Postupně se začne rozvzpomínat, ale věci, které popisuje, nejsou hezké. Byl svědkem něčeho, co by malé dítě vidět nemělo. Co by neměl vidět nikdo. Jenže co teď? Na policii jít nemůžete, jelikož ta je v tom zapletená také. Tak se dáte na útěk. 

Příběh je originální a velmi napínavý. Stejně jako Lisa chcete vědět, co chlapec viděl a co všechno se stalo. Kdo to dělá? Je náhoda, že se děje přesně to, co Lisa napsala? Komu můžete věřit? 

Konec mě překvapil. Začala jsem něco tušit, ale až v momentě, kdy autor chtěl, abychom nám to došlo. Nic takového jsem nečekala. Sama proti všem určitě není poslední kniha od autora, kterou jsem četla. 

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji Knižnímu klubu. Svou si můžete koupit kliknutím na logo.


You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)