Vládci popela

by - středa, dubna 07, 2021

 


Autor: Scott Reintgen

Žánr: Literatura světová, YA, Fantasy

Orig. název: Ashlords, 2020

Vydáno: 2021, King Cool

Počet stran: 314

Vazba: pevná

Hodnocení na Databázi knih: 89 %

Mé hodnocení: 4 hvězdičky


Od Scotta Reinthena u nás již vyšla sci-fi trilogie Nyxia. Já jsem ji nečetla, ale všichni si ji vychvalovali. Proto jsem se rozhodla pustit se do autorovy nové série.

Vládci popela jsou #hungergamesvibe. Jsou zde tři společenské vrstvy. Popeliáni, kteří vládnou celému impériu; Dividiáni, kteří se v minulosti pokusili převzít moc, ale nevyšlo jim to, takže musí žít podle představ Popeliánů a Táhlorucí, kteří bývali dříve Popeliány, ale trhli se od nich a založili si svůj svět s názvem Obzor. 

Máme tu tři hlavní postavy - každou z jedné společenské vrstvy. Imelda Beru, známá také jako Alchymistka. Je Dividiánka, která se svým kamarádem natáčí videa, v nichž jezdí na fénixech (koně zrození z popela). Pippa - Popeliánka z velmi bohaté a vlivné rodiny. Letošní favoritka v soutěži zvané Dostih. Adrian - Táhloruký, jehož údělem je Dostih vyhrát a tím rozpoutat válku. 

Osudy těchto postav se protnou v Dostihu, což je asi všem čtenářům jasné. Soutěží 11 jezdců. Každý z nich má popel svého - nebo zapůjčeného - fénixe a komponenty, které si může vybrat. Tyto komponenty fénixům dodávají různé schopnosti - jako například vytrvalost, bojovnost atd.

I když mi příběh připomínal Hunger Games, byl svým způsobem originální. Kůň, který se za ranních paprsků zrodí ze svého popela a při západu slunce opět shoří. Soutěž, ve které mezi sebou soupeří přátelé i nepřátelé. Ještě si k tomu přidejte velmi čtivý styl psaní a a vznikne skvělá fantasy série. A tou Vládci popela jsou. 

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Knihy Dobrovský.
Knihu si můžete zakoupit po kliknutí na logo.


You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)