Book haul in January

by - čtvrtek, února 09, 2017


Nikdy si nedávám předsevzetí, protože vím, že je nikdy nedodržím. Tak proč si přidělávat zbytečně práci, že? Ale tak trochu jsem si slíbila, že už si nebudu tolik kupovat nové knížky, protože v poličce "to-read" mám opravu plno knih a nevím, které mám číst dřív. V lednu se mi podařilo tento malý slib docela splnit, protože jsem si koupila 4 knihy a to mě ještě ani moc nestály.


"Štěstí nejsou žádné čáry."
První zakoupená kniha je kniha, kterou si budu schraňovat na příští Vánoce, s názvem Kouzlo Vánoc. Četla jsem na ni asi dvě pozitivní recenze a ještě jsem asi nikdy nečetla tématickou knížkou o Vánocích, a docela mě to láká. A navíc, obálka Vás osloví a zaujme hned na první pohled. Nejenže je na ní vánoční ozdoba, ale vypadá to, jako by byla pokryta třpytkami. Jak by řekla moje kamarádka, je nebíčková. Kniha obsahuje vánoční povídky. Zakoupila jsem ji v Levných knihách za krásných 69,-

"Dva světy se střetnou."
Je tu někdo, kdo by neznal knižní sérii Nástroje smrti? Jestli ano, tak vám představuji oficiální obrazový průvodce k filmu s názvem Město z kostí, což je také název prvního dílu knihy z již zmiňované série. Sérii jsem četla a samozřejmě se do ní zamilovala, a tak jsem musela vidět i film. Těším se, až si průvodce k filmu přečtu. Navíc teď koukám ještě na seriál, který se jmenuje Shadowhunters a je naprosto úžasný. Obsazení seriálu je jiné než ve filmu a podle mě ještě lepší. Odjakživa mám slabost pro zrzky a hlavní hrdinku - Clary - hraje nádherná Katherine McNamara a mým oblíbeným mužským hercem je Matthew Daddario, který hraje Aleca Lockwooda. Jestli máte rádi Nástroje smrti, určitě se na seriál podívejte. Joa knihu jsem zakoupila také v LK za směšných 39,- Tu jsem tam opravdu nemohla nechat.

"Co když jsem si tě vymyslela?"
Na knihu Uvnitř mé hlavy jsem četla hodně pozitivních recenzí, a tak jsem si ji nemohla nekoupit. Od přítele jsem dostala k svátku poukázku do knihkupectví, a tak jsem tam tuto krásku nemohla nechat. Jen se na ni podívejte. Už jen na první pohled vás její obálka uchvátí a volá na vás "kup si mě, kup si mě..." Byla bych vážně necitelná, kdybych toto volání nevyslyšela. Sice romány moc nečtu, ale v tomto případě udělám výjimku. A ráda. Jsem na ni opravdu zvědavá. Kniha je v paperbacku a stála 269,-
Hořkosladký debutový román o síle opravdového přátelství a lásky, při kterém se budete smát.
Někdy mám pocit, že lidé považují realitu za samozřejmost.

Všichni lidé na palubě lodi Wilhelm Gustloff bojovali za jedinou věc.
Chtěli přežít.
Co bych vám asi tak pověděla o této knize? Asi nic, co byste už nečetli na nějakém blogu nebo možná i na instagramu. Prostě a jednoduše jsem si tuto výbornou knihu nemohla nechat ujít. A jak vím, že je výborná? Jestli jsem ji jedla? Ale ne, vy blázínci, jen dávám na názory jiných blogerek, a jestli ty říkají, že byla dobrá, tak byla. Samozřejmě si na to udělám svůj názor a snad to bude brzy. Sice jsem dějepis nikdy neměla ráda, ale tato forma získávání nových informací a vědomostí se mi strašně líbí. O této lodní nehodě jsem nikdy neslyšela a docela mě to zaujalo. Tak se nechám překvapit. Knihu jsem si stejně jako předešlou vybrala za poukázku, stála 299,-


Kolik knih jste si v lednu koupili vy?
Četli jste nějakou knihu, kterou jsem si koupila já? Líbila se vám?

You May Also Like

7 komentářů

  1. Gratuluji k dodržení předsevzetí, dala jsem si to samé (asi jako každý knihomol :D) a taky to dopadlo docela úspěšně :)
    Z tvých knih jsem nedávno četla Sůl moře, líbila se mi dost, ale přeci jen jsem našla pár much. Věřím ale, že tě taky nadchne :)
    A nad Uvnitř mé hlavy jsem tak nějak pořád přemýšlela v době vydání, teď už po ní nijak extra netoužím, ale třeba se mi jednou dostane do rukou :)
    Měj se krásně a užij si čtení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si tleskám :D Ano, tvou recenzi jsem četla :) Uvidím, jak se bude líbit mně. Já jsem spíš ten typ čtenáře, který si počká a nečte knihy hned po vydání.
      Děkuji, také se měj krásně

      Vymazat
  2. Uvnitř mé hlavy je úžasná kniha, která mě ke konci dostala! Určitě se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uvnitř mé hlavy (u nás vyšla pod názvom Vymyslela som si ťa) bola nádherná a veľmi podarená YA. A keďže YA už ani veľmi nečítam, bola som prekvapená, ako si ma táto knižočka dokázala opantať :D Hádam sa ti zapáči, ten príbeh je čarovný ^.^
    Ach, Soľ mora má asi už každý, len ja nie :D Všetci tú knihu tak chvália a ja potrebujem vedieť, čím si to zaslúžila, takže by bolo aj načase po nej konečne siahnuť :D I keď mám tiež predsavzatie, že knihy už ani radšej nekupovať, pretože i tak mám na poličke viac neprečítaných ako tých prečítaných kníh, jedna kúpa nikoho predsa nezabije :D Prajem ti teda príjemné čítanie, maj sa krásne ;))

    OdpovědětVymazat
  4. Mesto kostí <3 <3 Cassandra Clare píše úžasné a aktívne pozerám aj Shadowhunters. V tom máš úplnú pravdu, že Matthew je super!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)