New in #1

by - čtvrtek, dubna 20, 2017


Nová rubrika New in!
Objevilo se tu jednou v komentářích dotaz, proč mám anglické názvy rubrik? Je to proto, že tento jazyk zbožňuji a prostě se mi ty anglické názvy líbí víc. Doufám, že vám to až tak nevadí.

Rozhodla jsem se přidat článek vždy, když si koupím nějakou knížku a pak na konci měsíce bych to jen tak shrnula v krátkém článku s názvem Bookhaul.

Historický román od Emily Bronteové jsem pořídila v Levných knihách za úžasných 99,-! Kniha má nádhernou obálku!

Anotace: Tento historický román se odehrává na Drozdově a Větrné hůrce od druhé poloviny 18. století do počátku 19. století.
Působivý román je mistrnou psychologickou studií člověka, který zasvětil život pomstě. Autorka sugestivně líčí prostředí, v němž hrdina vyrůstal, objasňuje příčiny, pro které se z normálního chlapce vyvinul v ovzduší nenávisti tvor, který splácí všechny domnělé i skutečné křivdy nelidským způsobem a jenž nezná slitování ani sám se sebou. Jediná bytost, žena, která je schopná učinit z něho normálního člověka, se provdá za jeho soka a za dramatických okolností umírá. Tím jsou spáleny všechny mosty mezi hrdinou a okolním světem a začíná příběh fanatické pomsty na všech příslušnících rodiny milované ženy.



Tuto detektivku od Patricie Highsmithové jsme si koupili s přítelem a budeme ji číst, až dočteme Anděle a démony od Browna.

Anotace: V laciném athénském hotelu na sebe narazí dva muži – Rydal Keener, mladý hochštapler hledající dobrodružství při toulkách po světě, a Chester MacFarland, podvodník s několika totožnostmi, na útěku před americkou policií. Je to přízračná chvíle: Chester zrovna táhne po hotelové chodbě mrtvé tělo a Rydal mu impulzivně nabídne pomoc, snad proto, že Chester mu čímsi připomíná otce. Když se k nim pak přidá Chesterova mladá žena Colette, životy všech tří se osudově propletou do řetězce dramatických událostí, jež nezadržitelně míří k šokujícímu vyvrcholení v troskách Knósského labyrintu.
Zfilmováno v roce 2014.

Četl z vás někdo jednu z těchto knih?
Nebo se teprve chystáte?
Kdo ještě si koupil tuto krásku v LK?

You May Also Like

2 komentářů

  1. Toto vydání na Větrná Hůrce je opravdu skvostné, také jsem ho v LK nemohla nechat, a za to cenu. Nicméně si nejsem jistá, kdy se ke knize dostanu, ale alespoň mi zdobí knihovnu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)