Weekly summary #1

by - neděle, dubna 09, 2017


Rozhodla jsem se založit novou rubriku a tou je týdenní shrnutí neboli Weekly summary. Protože teď nemám moc času psát recenze a číst, tak aby blog nebyl úplně prázdny. V těchto článcích nepůjde jen o knihy. Celkově shrnu celý svůj týden a napíšu vám samozřejmě jen to, co je zajímavé a co by vás nemuselo nudit. Také jsem si kvůli tomu pořídila hezký notýsek, který můžete vidět na fotce nahoře.

Tento týden byl pro mě ve škole stěžejní. Rozhodovalo se, jestli vůbec půjdu k maturitě. Sice mám dobré známky a vždy vyznamenání, ale když neprokáži z maturitních předmětů znalosti, které bych měla mít, nemusela bych se k té maturitě vůbec dostat. Se spolužačkami tomuto testování říkáme připouštěčky, ale učitelé to neradi slyší. Nicméně. Dokončila jsem desetiboj z tělocviku a konečná známka je 2. Své dovednosti jsem musela prokázat i z dramatické a hudební výchovy, ze kterých jsem dostala 2. Ve čtvrtek jsme měli půlku dne suplovanou, tak mi přišlo zbytečné tam chodit a zůstala jsem doma. A nakonec v pátek jsem byla naposledy na praxi ve školce. Musím přiznat, že i když často zlobí, budou mi ty prckové chybět.

Začala jsem koukat na nový seriál, který vyšel 31.3.2017 s názvem 13 Reasons Why. Myslím si, že už o něm někdo z vás určitě slyšel. Hlavní postavou je středoškolák Clay, kterému se zabila kamarádka/spolužačka Hanna Baker. Ke dveřím mu přišel balíček s kazetami, které nahrála právě Hanna, ještě než spáchala sebevraždu. Každá kazeta je o jedné osobě, kvůli které se zabila. Clay poslouchá opravdu pomalu, protože ho to ničí. Všude Hannu vidí a je zřetelné, že ji miluje. Nechce její smrt nechat jen tak, chce se pomstít. Je zvědavý, proč je na kazetě i on. A já se nemůžu dočkat, až to zjistím. Nejsem si jistá, jestli dílů bude jen 13. Doufám, že ne, protože mě seriál opravdu chytl.

Ve středu jsem začala číst Pýchu a předsudek od Jane Austenové. Tato kniha vyhrála hlasování na tento měsíc v projektu My čteme (goodreads). Zatím jsem na úplném začátku, ale od Jane jsem ještě nic nečetla, takže jsem na to zvědavá.

O víkendu jsem byla s klubem přátel ze skautu Kapybarama na výpravě v Hradci Králové. V pátek jsme navštívili Klicperovo divadlo, představení Kati, které bylo zajímavé, zábavné a taky dost vulgární. V sobotu jsme navštívili Bílou věž, které je zrekonstruovaná, oběhli jsme snad celý Hradec, protože jsme hledali kešky a navštívili jsme Panenkárium, kde jsme mohli zavzpomínat na staré hračky. Večer jsme se odebrali do čajovny, kde jsme seděli na polštářcích, popíjeli čaje a kouřili vodnici. Byl to krásný odpočinkový víkend.

A teď už je nedělní odpoledne a mě čeká náročný týden. V úterý maturitní sloh a ve středu "připouštěčky" z výtvarky, kterých se opravdu bojím, protože neumím kreslit.

Pár fotek z Hradce:









Jaký jste měli týden vy?

You May Also Like

6 komentářů

  1. Jsem ráda, že jsem inspirovala. Držím palce se školou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Shrnutí je parádní a chválím i možství fotografií a myslím, si že je to příjemná změna. Ale musím se na něco zeptat. Proč máš všechny články nadepsané v angličtině? Na mě to působí strašně divně, jestliže jsou dále napsané v češtině. Třeba u UNOBOXINGU to ještě chápu, ale jinak moc ne :) Neber to nějak špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, týdenní shrnutí mi přišlo jako dobrý nápad :)
      Na tu angličtinu. Já vůbec nevím, tento jazyk se mi strašně líbí a cpu ho kam se dá. Prostě mi přijde hezčí mít nadpisy v angličtině. Ale samozřejmě chápu, že ne každému se to líbí. A tvůj názor beru a děkuji ti za něj :)

      Vymazat
  3. Moc pěkný článek i fotky :) Držím palce, ať to ve škole dobře dopadne :) A díky za tip na zajímavý seriál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji! Na ten seriál se určitě koukni, navnadila jsem na něj čtvrtku třídy a už se nebavíme o ničem jiném :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)