Read in April

by - pondělí, května 01, 2017



Měsíc duben nebyl na moje přečtené nijak plodný, ale "s potěšením" to můžu svézt na přípravy k maturitě. Se zkříženými prsty se modlím, aby byl květen lepší! Uvidíme, jak to dopadne. A teď se jdeme na jednotlivé knihy podívat trošku podrobněji.

PŘEČTENÉ

První přečtenou knihou byl psychothriller od Gillian Flynn - Ostré předměty. Od této autorky mám doma knihu Zmizelá, která se mi strašně líbila jak námětem, tak zpracováním. Dále jsem četla Tmavé kouty, které se mi také strašně líbily. A Ostré předměty? Jelikož jsem už přečetla dvě skvělé knihy, čekala jsem od této to samé. Bohužel marně. Nedostalo se mi žádného napětí, ani moc jako thriller mi to nepřišlo. Hlavní postava mě otravovala svým zahořklým pohledem na svět, nic ji netěšilo. Byla tako neslaná, nemastná. Už si ani nepamatuji její jméno. Od čtvrtiny jsem tušila vraha, na posledních stranách se ale děj převrátil a vrah byl celkem nečekaný. To byl možná jediný moment, kdy jsem byla překvapená.
Hodnocení: Spíše takový průměr. Kniha by se mi líbila více, kdyby to byla má první čtená kniha od této autorky. 2,5 hvězdičky z 5.

 

Druhou přečtenou knihou je má oblíbená série Píseň ledu a ohně od úžasného George R. R. Martina! Tento měsíc jsem konečně dočetla třetí díl s názvem Bouře mečů. Tato kráska má neuvěřitelných 1198 stran! Věřili byste tomu? Nedokážu vůbec pochopit, jak to dokázal napsat. Možná by bylo lepší to rozdělit na dva díly a některá vydání tak myslím jsou. Bylo to velice zdlouhavé čtení, jelikož Martin rád hodně popisuje, což někdy není na škodu, protože si celou situaci a prostředí dokážete podrobně představit. Někdy mi to ale lezlo celkem na nervy. Jinak samozřejmě úžasná kniha! Naštvalo mě to, že jsem přišla o své oblíbené postavy, ale díky seriálu jsem to čekala, takže to nebylo tak bolestné, ale přeci...
Hodnocení: 4 hvězdičky z 5.



Třetí a poslední přečtenou knihou tohoto měsíce byl dobrodružný román pro děti od Henryka Sienkiewiczského s názvem Pouští a pralesem. Tuto knihu mi dala moje maminka, že to byl její oblíbený příběh, když měla zhruba v mém věku. Je to velice silný příběh o dvou dětech. Jako malá jsem viděla film a pamatuji si jen, že se mi to líbilo. Po celou dobu čtení jsem se o ty dvě malé dušičky bála, ale můžu vám prozradit, že to dobře dopadlo. Čtrnáctiletý Staš se pro mě stal hrdinou. To všechno, co dokázal ve svém věku, bylo neuvěřitelné, statečné a nesobecké!
Hodnocení: 4 hvězdičky z 5.



NEDOČTENÉ

Chtěla jsem se konečně připojit do skupiny My čteme od Týny, ve které se tento měsíc četla kniha od Jane Austenové Pýcha a předsudek. Přečetla jsem asi sto stran a pak musela knihu odložit. Úplně jsem se ztrácela ve jménech, nevěděla jsem, kdo ke komu patří. A vůbec mě nebavil děj, ve kterém šlo (zatím co jsem četla) jen o tom, kdo se s kým bude brát, kdo se komu líbí atd. Řekla jsem si, že si nebudu ubírat čas knihou, která mě nebaví, když jich na mě v poličce s nepřečtenými čeká tolik. Takže se omlouvám Jane, ale ne.



ROZEČTENÉ

Možná už jsem tu někde zmiňovala, že s přítelem čteme společně knihu od Dana Browna Andělé a démony. Jde to pomalu, ale přece se po kousíčkách blížíme k první třetině (:D). Nečteme nějak pravidelně. Prostě když máme chuť, sáhneme po knížce a ve čtení se střídáme. Snad se někdy k tomu konci prokoušeme. Akorát mi trochu vadí ty odborné názvy a vše kolem chemie a fyziky. Moc tomu nerozumím, tak snad z toho něco budu mít.



Mou #currentlyreading knihou je čtvrtý díl již zmiňované série od Martina s názvem Hostina pro vrány. Oproti minulému dílu je to skoro až anorektička (864stran). Teď mi ale Aires sdělila, že v tomto díle není John Snow, což je šílené, protože je to má nejoblíbenější postava!!!! Tak uvidím, jak se mi bude líbit.



  • Gillian Flynn - Ostré předměty | 270 stran
  • George R. R. Martin - Bouře mečů | tento měsíc 692 stran
  • Dan Brown - Andělé a démoni | tento měsíc 35 stran
  • Jane Austen - Pýcha a předsudek | tento měsíc 100 stran
  • Henryk Sienkiewicz - Pouští a pralesem | 314 stran
  • George R. R. Martin - Hostina pro vrány | tento měsíc 42 stran
Dohromady 3 knihy | 1 453 stran (49 stran za den)

Kolik knih jste přečetli vy? :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. Ty ostré předměty mě mrzí :/ Já Zmizelou teda miluji, četla jsem knihu a viděla film, kniha mnohem lepší, ale Rosamunda je pěkná mrška :D Nicméně druhý díl jsem ještě nečetla, tedy druhou knihu. Říkáš, že je skvělá jo? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)