Weekly summary #20 and New in #9

by - pondělí, září 25, 2017




Už dlouho jsem tu nebyla s týdenním shrnutím. Za tu dobu jsme se s přítelem nastěhovali do našeho nového bytu v Liberci a docela si to tu zútulnili. Byla jsem na zápisu na vysoké škole a bylo to docela chaotické. Ale našla jsem si kamarádku Anetu, se kterou jsme si navzájem pomohly a po skončení jsme si došly do kavárny a pak jen tak seděli v parku a povídaly si. Minulý týden jsem byla na adaptačním kurzu pro angličtináře, kde jsem poznala další své spolužačky a už jsme si tam utvořily partu. Bohužel nám nepřálo počasí a pořád pršelo, což bylo dosti otravné, protože jsme nestihli aktivity, které pro nás byly připraveny. Ale i tak jsme se dokázaly zabavit a víkend si užít.

Za minulý týden jsem stihla dočíst jednu knihu a přečíst další dvě. Byla jsem nachlazená, takže jsem celý den trávila v posteli pod peřinou, pila čaje a četla.

Za jeden den jsem přelouskala divadelní hru od Carla Goldoniho, která byla společným čtením na září. Je to mé oblíbené drama a hned po dočtení jsem na YouTube shlédla i celou hru. Byl to můj oblíbený Sluha dvou pánů s Donutilem, který Truffaldiniho hraje přímo famózně.











Také jsem konečně dočetla všemi opěvovanou knihu Šest vran, která mě ovšem bohužel dosti zklamala. Vkládala jsem do ní velké naděje a čekala jsem více akce. Jenže mi trvalo skoro polovinu knihy než mě děj vtáhl a než jsem se začetla. Plusem jsou ale všechny postavy, které autorka vykreslila do detailů, a o kterých jsme věděli skoro všechno. Více si ale budete moci přečíst v recenzi.

V neděli ráno jsem dočetla povídkovou knihu z Říše divů, která je takovým ukončením série Šepotání. Povídkové knížky moc nečtu (vlastně vůbec), ale tuto jsem si nemohla nechat ujít. Tuhle sérii a také styl autorky jsem si oblíbila a zamilovala, že nemohla chybět v mých přečtených knihách. Jsem ráda, že jsem mohla zase do této říše zavítat a naposledy se setkat s mými oblíbenými postavami. Dokonce jsem si konečně oblíbila i můráka Morfea. Kdo ještě tuto sérii nečetl, rozhodně vám doporučuji to napravit.




A nejenže jsem četla, ale také jsem zkoukla nějaké filmy.
MachřiWolverineMalá mořská víla: Jak to všechno začaloZkažená úča
Chtěla jsem si chvíli odpočinout od čtení, a tak jsem zapnula televizi a na HBO dávali komedii Machři s Adamem Sandlerem. Když v obsazení zahlédnu jméno tohoto herce, je to pro mě záruka úžasné legrace. Machry jsem viděla už několikrát, ale vůbec mi nevadilo si to zopakovat. S taťkou, se kterým máme slabost pro akční filmy, jsem se podívala na první díl Wolverina, který jsem ještě neviděla. Dozvěděla jsem se o jeho stvoření a také proč si zvolil zrovna jméno Wolverine, které v překladu znamená rosomák. Opravdu se mi to líbilo a tento hrdina patří mezi mé oblíbené. Nejenže mám ráda komedie a filmy od Marvelu, ale také mám ráda animované filmy od Disney. Takže když jsem zase na HBO zahlédla Malou mořskou vílu a jak to všechno začalo neváhala jsem a začala se koukat. Je to nádherná pohádka o tom, že se nemáme vzdávat a jít si za tím, po čem opravdu toužíme. A v neposlední řadě jsme si s mamkou udělaly hezký večer a společně se podívaly na komedii s Cameron Diaz, která patří mezi mé oblíbené herečky. Zkažená úča je super komedie, která se točí okolo nových velkých prsou, učitelství, rivalitě a lásce. Všechny tyto filmy doporučuji.





New in #9

Také tu už hodně dlouho nebyl článek do rubriky New in, tak jsem se rozhodla že stejně jako Lucy Lillianne to budu spojovat s týdenním shrnutím. Nedávno jsem si objednávala z Knižního klubu třetí díl Univerzity výjimečných a jako vždy jsem zavítala do výprodeje a slev a ukořistila tam knihy, které jsem si už dlouho chtěla přečíst za pár korun. Knih bylo 7 a zaplatila jsem za ně dohromady 700,- takže to v průměru vychází na 100,- na jednu knihu, což je dost dobré, co říkáte?


Jaký byl váš týden?
Jakou knihu jste přečetli?
Jaké filmy jste zhlédli?
A jaké nové knihy jste si pořídili?

You May Also Like

6 komentářů

  1. Zkus Vrány v angličtině, v tý je to jiná jízda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné shrnutí :) Na Šest vran se také chystám a jen doufám, že mě nezklamou Všichni si je chválí, tak mám velká očekávání :)

    OdpovědětVymazat
  3. Univerzitu zrovna louskám :-) Až si přečteš Half Bad, budeš asi hodně překvapená, tak dlouho nečekej ;-)
    Jinak Machři jsou pro mě skvělou odpočinkovou komedií, já sice Adama moc nemusím, ale jsou snímky, kde ho zvládnu, když ze sebe nedělá totálního blba :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se obávám, že se k Half bad dostanu až za dlouho. On je právě skvělý v dělání debila :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)