Bookhaul in September

by - úterý, října 10, 2017


Měsíc září byl na nové knižní přírůstky velice bohatý, jelikož jsem měla narozeniny. Pojďme se tedy společně podívat na knihy, které mi přibyly do knihovničky. 

Narozeniny

Co jiného si může knihomol přát k narozeninám než knihy? Od nejlepší kamarádky jsem dostala hned dvě. Jednu klasiku, po které jsem pokukovala už delší dobu a minulý měsíc jsem si ji pořídila v Levných knihách. Tudíž ji mám doma dvakrát, ale samozřejmě si nechám tu od kamarádky, protože v ní mám krásné věnování. Druhou knihu, Čas Beatniků, jsem viděla poprvé a je pro mě záhadou. 

Od babičky a bratrance jsem dostala další díly mé oblíbené série Šepotání. Určitě jim to poradila mamka, protože jsem o knihách doma básnila. 

Od přítelovi dcery jsem dostala novelu od autorky Gillian Flynn, kterou mi koupila ze svého kapesného. A od přítele jsem dostala knihu, která mi udělala největší radost. První díl Harryho Pottera v Havraspárském vydání. Je opravdu nádherná. 


Radši sraz n. 1

V září se konal první Radši sraz, který pořádala Míša (@Radsi_knihu). Všichni zúčastnění přinesli na sraz knihy, které je tolik neoslovily a posílala jsme je dál. Proběhlo to formou losování, aby to bylo spravedlivé. Na sraz jsem přinesla 6 knih a odnesla jsem si jich 5.

Jako jediná jsem měla zájem o knihu s názvem Deník sráče, takže byla jednoznačně má. Na tuto knihu jsem už četla někde recenzi a opravdu mě zaujala. Autor píše tak hnusné věci, které udělal, že se pod ně styděl podepsat, proto je autor neznámý. Další knihou byl první díl série, která mi byla doporučována a já jsem se k ní bohužel ještě nedostala. Je to série Labyrint. Kniha od Yoli, po které jsem pokukovala už delší dobu si ke mně konečně našla místo. Simon zatím spí v mé knihovničce, tak ho snad co nejdříve probudím. Další série, která mě doteď minula - Rudá královna. A poslední knihou je dívčí román, o který neměl nikdo zájem, a tak jsme do losovací vázy museli dát své lístky všechny a kniha nakonec putovala ke mně. Samozřejmě jí dám šanci a třeba se mi bude líbit. 


Knihy Dobrovský

Jak už mnozí z vás co čtete můj blog víte, přestěhovala jsem se s přítelem do Liberce. Máme blízko bytu nákupní centrum Nisa a v té se nachází knihkupectví Knihy Dobrovský. Nebyla bych to já, kdybych se u nich hned nestala členem. A jelikož jsem měla narozeniny, šla jsem si udělat radost a s 20% slevou jsem si zakoupila druhý díl série, kterou jsem naneštěstí ještě nezačala číst. 


Dárky do nového bytu

Mému příteli se moc nelíbí, že pořád utrácím za knihy. A tak mě překvapilo, když mi jednoho dne napsal, že mi koupil nějaké knihy. Byla jsem napnutá co mi to asi koupil. Přišla jsem domů a na stole na mě čekaly dvě kuchařky a jedna kniha o pečení. Asi mi dává najevo, že nechce jíst jen cous cous s grilovanou zeleninou a špagety :D


Knižní klub

V Knižním klubu jsem VIP členem proto, že objednávám opravdu často. Určitě pokaždé, co mi přijde leták. Většinou ale nakupuji ve slevách nebo ve výprodeji. Tentokrát tomu nebylo jinak. Za plnou cenu jsem si koupila jen dvě knihy - třetí díl trilogie Univerzity výjimečných a knihu do společného čtení na říjen Sluhu dvou pánů. Ve slevách jsem sehnala filmové vydání Vampýrské akademie a zařadila ji tak do své sbírky Richelle Mead, která momentálně čítá 17 knih. Dále jsem si koupila svou první knihu od Odeonu a zároveň od Haruki Murakamiho a jsem na ni opravdu zvědavá. První díl docela známé série Half Bad, knihu o blogování od Marie Doležalové, po které jsem koukala už delší dobu. A nakonec dlouho chtěnou knihu Forty Acres


Databázeknih

Jelikož mi taková nálož knih nestačila, musela jsem zabrouzdat do bazaru na Databáziknih a pořídit si tam další díl ze série Pokrevní pouta od již zmiňované Richelle, a jelikož měla slečna na prodej i docela nedávnou novinku, kterou jsem měla na to-read listu, koupila jsem si i ji a jsem na knihu zvědavá. 


Souhrn:

1. Jaroslav Havlíček // Petrolejové lampy // dárek k narozeninám
2. Diane di Prima // Čas Beatniků // dárek k narozeninám
3. A. G. Howard // Zrcadlení // dárek k narozeninám
4. A. G. Howard // Běsnění // dárek k narozeninám
5. Gillian Flynn // Skvrna // dárek k narozeninám
6. J. K. Rowling // Harry Potter and the Philosopher´s Stone // dárek k narozeninám
7. Autor neznámý // Deník sráče // Radši sraz n. 1
8. James Dashner // Labyrint: Útěk // Radši sraz n. 1
9. Becky Albertali // Probuzení Simona Spiera // Radši sraz n. 1
10. Huntley Fitzpatrick // Čemu jsem věřila // Radši sraz n. 1
11. Victoria Aveyard // Rudá královna // Radši sraz n. 1
12. Ransom Riggs // Podivné město // Knihy Dobrovský // 294,-
13. Jana Balonová // Čerstvě a chutně od jara do zimy // dárek 
14. Růžena Přibylová // Vaříme bez zkušeností // dárek
15. Růžena Přibylová // Pečeme i bez zkušeností // dárek
16. Sally Green // Half Bad // Knižní klub // 44,-
17. Richelle Mead // Vampýrská akademie // Knižní klub // 26,-
18. Haruki Murakami // Podivná knihovna // Knižní klub // 89,-
19. Marie Doležalová // Kafe @ cigárko // Knižní klub // 80,-
20. Dwayne Alexander Smith // Forty Acres // Knižní klub // 75,-
21. Carlo Goldoni // Sluha dvou pánů // Knižní klub // 158,-
22. Joelle Charbonneau // Odveta // Knižní klub // 234,-
23. Stephanie Oakes // Posvátné lži Minow Blyové // Databázeknih // 90,-
24. Richelle Mead // Indigové kouzlo // Databázeknih // 100,-

Za 10 koupených knih jsem utratila 1190,- ; jedna kniha za 119,- je dobrá, ne? :D 

Kolik jste v září nahromadili knih vy?


You May Also Like

6 komentářů

  1. Tomu říkám pořádná hromádka. Paráda :-D Tak hlavně ať se všechny líbí...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je dobrá kupka, ale já mám co říkat :D ani jsem to nepočítala, ale je zase fakt, že moje poslední nákupy tvořily hlavně audioknihy tak to není tolik vidět :D
    Z tvých kousků mám doma taky Marii Doležalovou (kterou jsem koupiula taky kvůli slevám) stejně jako Podivnou knihovnu, ale doma mám už od Murakamiho i Norské dřevo, kterým chci začít, protože je to jeho typičtější práce :)
    Jinak - Posvátné lži jsem četla a mě teda kniha nenadchla, ale přeji, ať tobě sedne :)
    Kuchařky vypadají moc dobře - já mám opačný problém - hrozně ráda vařím a peču a miluju kuchařky, ale nikdo mi je nekupuje, nechápu proč :D
    Měj se krásně a užij si všecky přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za hezký komentář :) Snad se mi všechny knihy budou líbit až se k nim dostanu :D :)

      Vymazat
  3. To je tak krásná hromádka plná báječných kousků - přeji, ať si je všechny užiješ :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)