Read in September

by - čtvrtek, října 19, 2017


Bohužel nemám na fotce všechny knihy, které jsem přečetla, protože jsem některé už vrátila do knihovny.

Jack London // Tulák po hvězdách // 4 hvězdičky
První přečtenou knihou v září byla klasika ze společného čtení My čteme na srpen, ale bohužel jsem ji v tomto měsíci nestihla přečíst. Bylo to mé první setkání s autorem Jackem Londonem a byla jsem mile překvapena. O tomto díle jsme se ve škole neučili a myslím si, že je ti chyba. Příběh byl opravdu silný a donutil mě se zamyslet nad smyslem života a uvažovat o posmrtném životě. Autorův styl mi sedl a kniha se mi moc líbila. Jsem ráda, že jsem na ni narazila a rozhodně ji doporučuji všem. 

Čteno: 1. - 6. září 2017
Koruna (Selekcia, #5)Závěrečný díl série Selekce se četl sám. Autorka má jednoduchý styl psaní, při kterém nemusíte vůbec přemýšlet. Její knihy jsou jako dělané na léto, protože se v nich objevuje láska a přátelství. A i když jsem tak nějak tušila koho si princezna vybere za manžela, její rozhodnutí mě dojalo. Sledovat vývoj hlavní hrdinky mě opravdu bavil a potěšil. Z namyšlené a panovačné nány se stala rozumná a milující panovnice. Se závěrem této série jsem spokojená a možná si přečtu i povídkovou knihu. 

Čteno: 7. - 8. září 2017
Kiera Cass // Koruna (Selekce #5) // 3 hvězdičky

Joelle Charbonneau // Zrada // 3 hvězdičky
Po příběhu plném romantiky jsem sáhla po knize, ve které jsem čekala akci a dobrodružství od první stránky. Tato série je přirovnávána k velice známým a mnou oblíbeným Hunger Games. Sice mi je to připomínalo opravdu jen minimálně, ale nějaká podobnost tam byla. Autorka Joelle Charbonneau má úžasnou a jedinečnou osobnost. Druhý díl série Univerzity výjimečných se mi líbil, i když mi přišlo, že autorka vykrádá samu sebe. Dějově byl podobný prvnímu dílu, ale i tak mě bavil. Musím si ale přiznat, že hlavní hrdinka Cia mi lezla na nervy. Byla až moc dokonalá! Na všechno znala odpověď, se vším si hned poradila a byla až moc sebevědomá. 

Čteno: 10. - 11. září 2017

A. G. Howard // Zrcadlení (Šepotání #3) // 4 hvězdičky
Po ne tak zdařilém fantasy jsem sáhla po mé nově oblíbené sérii Šepotání, tentokráte po 3. dílu, který jsem dostala k narozeninám. Musím přiznat, že mně osobně se tato obálka líbila nejvíce a možná i samotný obsah byl nejlepší z celé trilogie. Velmi dojemný konec, který mě dohnal k slzám. Opravdu autorku obdivuji a líbí se mi její zvrácenost. Hlavní hrdinku jsem si zamilovala pro její šílenost a sarkasmus. Také pro lásku k módě. Opravdu nevím, co bych měla napsat, abych vám vylíčila, že tuhle sérii si prostě musíte přečíst. Dokonce i když jste nečetli původní Alenku z Říše divů. Protože já ji nečetla. A stejně jsem této sérii propadla. 

Čteno: 12. - 14. září 2017
Carlo Goldoni // Sluha dvou pánů // 4 hvězdičky

Na společné čtení v září jsme odhlasovaly divadelní hru od Carla Goldoniho. O tomto dramatu jsme se učili ve škole, ale já si ho nepřečetla. Proč? Protože jsem na něj jako malá koukala na video kazetě pořád dokola, až jsem kazetu rozbila. Myslím si, že jsem děj ještě plně nechápala, ale stejně jsem to milovala. Nejvíce ze všeho se mi líbil Donutil, hraje svou roli úchvatně. Drama jsem měla během jednoho odpoledne přečtené a kvůli melancholii jsem si na YouTube pustila i představení, u kterého jsem se opravdu nasmála. Jestli se budete někdy nudit nebo vyšetříte dvě hodiny svého drahocenného času, určitě se na toto představení podívejte. Já na něm byla dokonce v Národním divadle. 

Čteno: 19. září 2017
Leigh Bardugo // Šest vran // 3,5 hvězdiček
V předprodeji jsem si koupila všemi opěvovanou knihu Šest vran. Byla jsem štěstím bez sebe, když jsem ji rozbalila. Nádherná obálka a krásné grafické zpracování uvnitř. Dvě mapy, které se opravdu povedly. S chutí a velkým očekáváním jsem se pustila do čtení. Trvalo mi asi 150 stran, než jsem se do příběhu začetla. Navíc mě iritovalo nesčetně chyb v podobě překlepů. Opravdu jsem se musela přemlouvat k pokračování. Druhá polovina knihy už byla lepší. Přišla akce a pak už jsem se nemohla odtrhnout. Každá ze šesti postav byla něčím specifická, takže bylo až nemožné si je plést, což se mi opravdu líbilo. Dalším plus byly krátké kapitoly a autorčin humor. Jsem v očekávání co nám přinese druhý díl a doufám, že bude lepší. 

Čteno: 14. - 21. září 2017
A. G. Howard // Běsnění // 4 hvězdičky
Nevím jak jsem to mohla vydržet, ale až po Šesti vránách jsem se vrhla na povídkovou knihu ze světa Říše divů. Možná jsem nechtěla, aby to skončilo. Tato kniha byla velmi emotivní. Obsahovala tři povídky, každá byla z pohledu jiné postavy - Morfea, matky a samotné Alissy. Poslední byla nejdelší a dle mého názoru nejlepší. V krátkosti popsala svůj lidský život mezi lidmi a pak také život v Říši divů. I když jsem měla raději Zacha, nakonec jsem ráda jak autorka napsala závěr této série. Zahřálo mě to u srdce. Navíc se to alespoň hodí do 21. století. Už teď se těším na další knihu této autorky, která je retelingem Fantomovy opery. 

Čteno: 21. - 23. září 2017
Lovec KrálíkůMoje mamka miluje detektivky a já jsem díky ní objevila jedinečného autora. Je to vlastně manželská dvojice, která používá pseudonym Lars Kepler. Určitě jste od nich už něco četli. A jestli ne, tak to co nejrychleji napravte, protože jsou opravdu úžasní. Mnou a mamky velmi očekávanou knihou byla jejich novinka, na kterou jsme čekaly ještě déle, protože v knihovně byl dlouhý čekací seznam. Ke konci září na nás konečně došla řada a já si ji chtěla přečíst dříve. Detektivky od Keplera jsou velmi podrobně popsané, ale ještě nikdy jsem se nebála. Až doteď. Králíků jsem se nikdy nebála, ale teď možná budu. Knihu jsem četla nejvíce po večerech a musím se přiznat, že jsem se bála jít i na záchod. Příběh byl opět bezvadný a nemohla jsem knihu odložit. Nutila mě číst a číst. Jsem ráda, že jsem odhalila vraha, i když to bylo jen chvíli před tím, než to odhalili sami autoři. 

Čteno: 23. - 27. září 2017
Lars Kepler // Lovec králíků // 4 hvězdičky

za ZÁŘÍ jsem přečetla
  1. Jack London / Tulák po hvězdách (4/5) / 333 stran
  2. Kiera Cass / Koruna - Selekce #5 (3/5) / 272 stran
  3. Joelle Charbonneau / Zrada - Univerzita výjimečných #2 / 292 stran
  4. A. G. Howard / Zrcadlení - Šepotání #3 / 432 stran
  5. Carlo Goldoni / Sluha dvou pánů / 125 stran
  6. Leigh Bardugo / Šest vran - Šest vran #1 / 384 stran
  7. A. G. Howard / Běsnění - Šepotání / 312 stran
  8. Lars Kepler / Lovec králíků - Joona Linna #6 / 527 stran 
8 knih
2.677 stran
89 stran za den 

You May Also Like

8 komentářů

  1. Dařilo se ti dost dobře :) Šest vran mě čeká brzy. A láká mě Lovec králíku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poradila bych ti, aby sis Šest vran přečetla v angličtině, překlad je plný chyb. A Lovec králíků byl opravdu dost dobrý :)

      Vymazat
  2. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Chystám se na Šest vran, naopak sérii Šepotání dočítat nehodlám, protžoe na mě byla moc chaotická :) Přeji hezké čtení i tento měsíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně i Tobě bych poradila si Šest vran přečíst v originále, v českém překladu je hodně chyb. Šepotání se pro mě stalo srdeční záležitostí, ale chápu, že to asi není pro každého :)

      Vymazat
  3. Ty jsi ale pořádná knihomolka. Tulák po hvězdách je úžasný, sáhla jsi po vážně dobré knize :) Jinak u mě na blogu je teď soutěž o knihu, kdyby ses chtěla zúčastnit: http://karinga.blog.cz/1710/soutez-o-knihu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, doufám že jsem :D Jsem ráda, že jsem si Tuláka díky společnému čtení přečetla :) Děkuji, na soutěž mrknu :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)