Weekly summary #30

by - neděle, února 25, 2018


Ozývám se po dlouhé době, tak snad jste na mě úplně nezapomněli. Od posledního týdenního shrnutí se toho stalo docela dost.

Úspěšně jsem ukončila zimní semestr s tím, že jednu zkoušku budu muset opakovat, ale většina studentů tento předmět nemá splněný ani ve 3. ročníku, takže to mě trochu děsí. Svůj úspěch jsem několikrát zapila a stačilo mi to :D 

O mém týdenním volnu jsem byla buď v práci nebo si četla. Sice bych k dokonalému odpočinku potřebovala ještě asi další tři týdny, ale i tak to bylo super. 

Minulý týden mi začal letní semestr a s ním i nějaké nové předměty. Povinné mám pohybové aktivity a já jsem si zvolila badminton. První hodina uplynula a já zjistila, že jsem ještě větší nemehlo než jsem si myslela. Ale možná se za ten semestr zlepším, uvidíme. Dalším novým předmětem je překladový seminář, na který jsem se opravdu těšila. Bylo nám ale oznámeno, že nás spíš chce od překládání odradit. No uvidíme, jak se to dál vyvrbí. Dalším novým předmětem je Vývoj ČJ a historická mluvnice. Prý je to abnormálně těžký předmět, a když to řekl sám učitel, asi na tom něco bude. Zase se setkáme se staroslověnštinou a z té také budeme dělat zkoušku. To bude peklo, ale snad to zvládnu. 



Jinak jsem opět pozadu s recenzemi a ostatními články. Nesepsala jsem ještě ani přečtené a koupené knihy za leden a za chvíli skončí únor. Ale snad se na to vrhnu v nejbližší době. Musíte se mnou být trpěliví :D Jsem buď ve škole, nebo v práci a nebo si čtu. 

Dnes v poledne jsem dočetla 3. díl Vampýrské akademie - Stínem políbená. I když už jsem celou sérii jednou četla na základní škole, konec příběhu mě znovu dostal. Zlomil mi srdce a opravdu jsem brečela. Myslím, že by mě to dostalo, i kdybych si to přečetla ještě stokrát. A nyní bych se ráda vrhla na další knihy na mém TBR, ale bohužel je tu povinná literatura a Babička mi klepe na rameno. A tak musím zahodit své plány a předsudky a vrhnout se na Boženu Němcovou. Dokonce si s sebou Babičku vezmu dneska do práce, ale bude jen tiše sedět a dívat se na mě (:D). 

Co čtete vy? A jak se máte v poslední době? :)

You May Also Like

6 komentářů

  1. Já se musím vrhnout na Vampýrskou akademii! A do nového semestru přeju hodně štěstí a hlavně pevné nervy. Já už tam zase chodím dva týdny a už jsem z toho mrtvá...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bys měla, je to opravdu skvělá série! :) Tobě také přeji hodně štěstí ve škole :)

      Vymazat
  2. Pěkné shrnutí :) Gratuluji ke složeným zkouškám a hodně štěstí i v novém semestru :) Já mám naštěstí už jen diplomku :D A Vampýrská akademie mě také vždycky dostane,i když už jsem ji četla několikrát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Přeji hodně štěstí s diplomkou :) Je to moje srdeční záležitost :)

      Vymazat
  3. Já momentálně rozečetla Z kostí a inkoustu a taky druhý díl Eon...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu Z kostí a inkoustu mám také doma a musím se do ní pustit co nejdříve :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)