Humbook: 3. zahraniční autorka

by - pátek, června 29, 2018




Přicházím s informacemi o 3. zahraniční autorce, která se objeví na letošním HumbookFestu. Ale nejdříve si připomeneme co vše už víme. 

ČAS: sobota 6. října 2018 od 9:30
MÍSTO: Kongresové centrum v Praze
1. AUTORKA: Sara Raasch (Sníh nebo popel, Led nebo oheň)
2. AUTORKA: Claudia Gray (Tisíc kousků tebe, Deset tisíc nebí nad tebou, Ztracené hvězdy)

Leigh Bardugo se narodila v Jeruzalémě, ale vyrůstala v Los Angeles. Po ukončení studií na univerzitě v Yale pracovala v reklamě, v novinách, a nakonec i jako maskérka a odbornice na speciální efekty. V roce 2012 vydala svou první trilogii Griša, která se ihned stala bestsellerem New York Times a USA Today. Na její úspěch navázala sérií Šest vran. V současné době autorka žije a tvoří v Hollywoodu.

Světlo a stínyGriša: Světlo a stíny
Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…
2. díl: Bouře a vzdor
3. díl: Zkáza a naděje


Šest vran
Šest vran
Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku pohybující se neslyšně jako stín. Dívku využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?
Moje recenze zde
2. díl: Prohnilé město

Wonder Woman: VálkonoškaWonder Woman: Válkonoška
První kniha světově úspěšné série o mládí komiksových superhrdinů. Wonder Woman v příběhu Leigh Bardugo, bestsellerové autorky Šesti vran.
Než se z ní stane Wonder Woman, musí vyhrát velký boj. Diana touží ostatním bojovnicím Rajského ostrova ukázat, že je silná jako ony. Když ale nastane den závodů, poruší zákon. Zachrání
smrtelnou dívku Aliu, čímž ohrozí celý svět. Začíná tak velké dobrodružství, při kterém obě dívky čelí armádě nepřátel – smrtelných i nadpřirozených, kteří se snaží Aliu zničit. Pokud chtějí zachránit svět, musí bojovat bok po boku. 
Moje recenze zde



Od této autorky jsem zatím četla Šest vran a Wonder Woman, ale brzy to napravím. Rozhodla jsem se přečíst si celou sérii Griši a pak si přečtu Prohnilé město, na které se těším ještě víc. 

Abych pravdu řekla, nejsem nějaký velký fanoušek Leigh Bardugo, ale i tak se strašně těším, až ji uvidím. Věřím, že je to velmi sympatická žena a že ještě napíše spousty úžasných příběhů. 

Četli jste nějakou knihu od autorky? 
Rozhodli jste se jít na Humbook jen díky Leigh Bardugo? :)

You May Also Like

2 komentářů

  1. Od téhle autorky jsem nic nečetla, ale pořád teď vídám nějaké recenze, všude kde se podívám. :) :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)