Marissa Meyer | Iko sama sebou

by - úterý, dubna 23, 2019




Gone Rogue (Wires and Nerve, #2)Iko sama sebou je závěrečný komiksový díl, který uzavírá svět Měsíčních kronik. Pro mě to nebylo tak definitivní, jelikož mě ještě čeká Winter a novely, ale i tak cítím, že skončilo něco velkého. Jsem nesmírně ráda, že i u nás vyšly tyto komiksové skvosty a že Iko dostala šanci a jednu z hlavních rolí v příběhu. 

V tomto díle se Iko ukazuje v ještě lepším světle než minule. Je ochotná pro své přátele nasadit svůj život, i když není lidský. Dozvídáme se, jak a za jakým účelem byla vytvořena. Pozorujeme, jak i android může mít lidské city.

Tohle všechno nejen díky úžasné Marisse Meyerové, ale i nadanému Dougu Holgateovi, který tento komiks ilustroval. Nesmírně se mi líbí, že je celý v modré barvě, jelikož se to k příběhu náramně hodí. Jsem docela náročná co se komiksů týče, jelikož ne vždy se mi ilustrace líbí, ale tyhle jsou jedny z nejlepších. Můžeme zřetelně vyčíst náladu postavám. Příběh se čte snadno a rychle, jelikož jsou bubliny přehledné a srozumitelné. Nemusíte přemýšlet, co máte číst první, prostě to víte. 

Co se příběhu týče, je akční a nechybí mu pořádná zápletka, při které se to může pěkně zvrtnout. Ale naše skvělá parta to vše jistě vyřeší. Na některé postavy zapomene v moment, kdy dočtete danou knihu. Některé postavy vám už navždy ulpí v paměti. Jedněmi takovými jsou všichni z Měsíčních kronik. Iko, Cinder, Cress, Scarlet, Winter a všechny jejich mužské protějšky. 

Jestli jste fanoušky Měsíčních kronik, tenhle komiks je rozhodně musthave a mustread. Jestli jste Měsíční kroniky ještě nečetli, kde sakra žijete? Na co čekáte? Šup do toho! :)




Autor:                              Marissa Meyer
Ilustrace:                        Douglas Holgate
Série:                               Iko
Díl:                                   2.
Orig. název:                    Gone Rogue (2018)
Žánr:                                Komiksy, Sci-fi, Young Adult
Vydáno:                           2019, Egmont
Počet stran:                    336 stran
Čteno:                              29. 04. 2019
Hodnocení:                     5 hvězdiček

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media, knihu si můžete koupit TU!


You May Also Like

3 komentářů

  1. Nějaký komiks nebo prostě ilustrovaný román bych si v blízké době ráda přečetla, občas na to totiž koukám v knihkupectvích a láká mě to. Je to taková potěcha pro oči a duši. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to zajímavě, taky nad tím uvažuji, ale myslím že Měsíční kroniky klasicky jako kniha jsou lepší...

    OdpovědětVymazat
  3. Iko je skvělá, ale i tak doufám, že Měsíční kroniky dočteš!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)