Neil Patrick Harris | Kouzelnická parta

by - sobota, dubna 20, 2019



Lidé by neměli věřit všemu, co vidí. To je jedno z prvních pravidel magie.


The Magic Misfits (Magic Misfits, #1)Krásná karetní obálka, ze které je na první pohled jasné, že grafická stránka knihy bude stát za to. Může být podobná obálkám série Divotvůrce, ale musím se přiznat, že tahle se mi možná líbí o něco více. Na vrchní straně karty je šest dětí, které budou nejspíše představovat hlavní postavy. Na spodní části je záhadný muž, který může ale nemusí být padouchem. Krásné zlaté vystouplé písmo je třešničkou na dortu. 

Pojďme si představit postavy

Carter Locke - mladík bez domova, který má plné zuby okrádání lidí a prchání z místa na místo, je čestný a má smysl pro spravedlnost
strýc Lišák - strýc Cartera, jeho jediný rodinný příslušník, který si vydělává okrádáním druhých
Dante Vernon - adoptivní otec Leily, vlastník kouzelnického obchůdku
Velká Leila - odbornice na úniky
Theo - hraje na housle, procvičuje levitaci - vznášení předmětů ve vzduchu
Ridley Larsonová - dívka na vozíku, ráda se učí o transformacích - měnit jednu věc v jinou


Jelikož je kniha určena pro děti od 9 let, písmo je větší. Příběh je vyprávěn er-formou z pohledu vypravěče, kterým je nejspíše sám autor. Na začátku knihy je obsah, kterých bych si být vámi přečetla velmi pozorně. Vlastně bych četla velmi pozorně celou knihu. Za obsahem najdete mapu města, ve kterém se příběh odehrává. Mapka je jednoduše značená, aby se v ní menší čtenáři orientovali. Ještě před začátkem vyprávění je vzkaz od autora a návod jak tuto knihu číst. A pak už se můžeme konečně ponořit do příběhu, který obsahuje 21 kapitol a 4 návody na kouzlo/trik. Kniha obsahuje i dodatek, ve kterém si něco vyluštíte a informaci o autorovi. 


"Co by se mohlo stát nejhoršího? (Pokud se někdy stanete postavou v nějakém příběhu, nikdy se takhle neptejte. Nevyhnutelně zjistíte odpověď a s nejvyšší pravděpodobností se vám nebude líbit.)" - str. 119



Příběh nás zavede do městečka Minerální Studny, kam přijíždí B. B. Bosso se svými kumpány a pomocí kouzel a triků okrádají nic netušící lidi. V tom ale přichází naše parta podivínů, která se skládá ze 6 dětí. Celý příběh mi tak trochu připomněl Šest vran, akorát s mladšími představiteli a menšími problémy. Nicméně i tato šestice se ničeho nebojí, zapojuje své kouzelnické schopnosti a vydávají se do neznáma zachránit svět, vlastně jejich město. 

Tato kniha je jako dělaná pro všechny mladé čtenáře, které zajímají kouzla, čáry a triky. Zaujme je příběh a hlavně si budou moct vyzkoušet nějaká ta kouzla na vlastní kůži a dozvědět se, jestli je čeká kariéra kouzelníka nebo kouzelnice. Tento příběh však není jen pro malé, ale vlastně pro všechny čtenáře, kteří mají rádi hezké příběhy plné magie. Ani já jsem se totiž nenudila, zavzpomínala jsem si na dětství a vyluštila si tajemství na konci knihy. Jsem z této knihy nadšená a těším se na další díl! 



"Kouzlo skutečných přátel je v tom, že i když jsou daleko od sebe, nemůžou být nadlouho odstřiženi od toho, co mají ve svých srdcích." - str. 199


Neil Patrick Harris je vynikající herec, producent, režisér, moderátor a spisovatel. V letech 2011 až 2014 předsedal Akademii kouzelnických umění. Žije v newyorském Harlemu s manželem Davidem, svými dvojčaty Gideonem a Harper a dvěma úžasnými psy, kteří se jmenují Watson a Gidget. Kouzelnická parta je jeho prvotina pro děti. 


Série:                          Iluzionisti (1.)
Orig. název:               The Magic Misfits (2017)
Žánr:                           Dobrodružné, Fantasy, Pro děti a mládež
Vydáno:                      2019, Fragment
Hodnocení:                5 hvězdiček
Čteno:                         12. - 14. dubna 2019


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media, knihu si můžete koupit TU!

You May Also Like

2 komentářů

  1. Sakra, a zrovna jsem napsala článek o tom, jak některé série nejspíš nedočtu a jak jich mám milion rozečteno. A ty mi tu teď tvrdíš, že další první díl něčeho fakt stojí za to. Tohleto mě zničí. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si tuhle knížku taky zamilovala! 5/5 jako ty bych jí asi nedala, protože dokonalé to nebylo, ale doporučit ji určitě můžu :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)