Kouzelnická parta: Příběh druhý

by - úterý, února 18, 2020

Neil Patrick Harris | Literatura světová, Dobrodružné, Pro děti a mládež | 2019, Fragment

Co se týče obálky, je krásná a upoutá na první pohled. Líbí se mi, jak hezky ladí s prvním dílem. Předsádka je v této knize mnohem hezčí než v té předchozí. Celkově je grafická stránka knihy velice povedená. Nadpisy kapitol, ilustrace a drobné obrázky. Estetická stránka je pro děti velice důležitá a tady byla zvládnuta na jedničku. 
Vracíme se do města Minerální Studny a znovu se setkáváme s mladými a nadějnými kouzelníky. S Carterem, který je přeborník v karetních tricích a umí nechat věci zmizet. S Leilou - mistryní v únicích ze všech možných situací a pout. S Theem, který umí přimět věci levitovat pomocí svého houslového smyčce. S Ridley, která je sice na vozíku, ale dokáže přeměnit jeden předmět v jiný a zase zpátky. A v neposlední řadě i s dvojčaty Izzy a Ollym, kteří nesmí nikde chybět. 
Do města přijíždí dávná kamarádka Vernona - známá okultistka. Tím se otevírá brána do minulosti jednoho z kouzelníků. Parta Kouzelnických podivínů bere věci do svých rukou a snaží se tomu přijít na kloub. Do cesty se jim staví šílená opice, duchové a i někteří staří nepřátelé. Pokud se pustíte do čtení, zažijete mnoho dobrodružství a napětí. 
Stejně jako tomu bylo v minulém díle, i tady se naučíme pár nových triků a kouzel. Např. Jak nechat zmizet minci pod sklenicí nebo Jak mít nezničitelný provaz a mnoho dalšího. Navíc se naučíte morseovu abecedu, kterou se naše parta dorozumívá. 
Mně osobně se více líbil první díl, ale druhý byl jen o chlub slabší. Nicméně si myslím, že všem mladým milovníků čar, kouzel a magie se bude příběh líbit. Za knihu děkuji nakladatelství Albatrosmedia, můžete si ji pořídit TADY.

Neil Patrick Harris je vynikající herec, producent, režisér, moderátor, spisovatel, manžel a otec kouzelných dvojčat. Harris v letech 2011 až 2014 předsedal Akademii kouzelnických umění. Kouzelnická parta je jeho prvotina pro děti. 

You May Also Like

3 komentářů

  1. Tak to jsem ani nevěděla, že jsou takovéto knihy :D Já se zrovna znovu dívám na poslední řadu HIMYM :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já se tak těším až budeme mít v rodině někoho, komu budu moct kupovat tyhle knihy :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knížku se moc těším, snad mě bude bavit tolik jako ta druhá. Pěkná recenze!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)