Svět knihy 2018 | Na co se těším

by - středa, května 02, 2018


Knižní veletrh Svět knihy navštívím v sobotu 12. 05. 2018. V celém článku se dozvíte, na co se těším nejvíce. 


9:30 - 11: 30 Dopoledne s Foglarem!
(L001 - levé křídlo)

K 80. výročí prvního vydání Rychlých šípů si pro vás Olympia připravila setkání s Foglarovci kolem Bobří stopy, s kreslířem Milanem Teslevičem a křest nového komiksového sešitu Jiřího Filípka. Václav Junek bude hovořit o svém otci a jeho práci na několika dílech Rychlých šípů. Akci budou doprovázet soutěže o věcné ceny, v prodeji budou nové předměty s foglarovskou tematikou. V  závěru promluví spisovatel a publicista Jiří Polák o unikátním foglarovském dokumentu, který bude současně promítán

11:45-12:45: LGBT literatura
(HumbookStage - Tiskárna na vzduchu)

Láska má mnoho podob. Někdo má rád holky, někdo kluky a někomu to je jedno. Ale naučit se chodit ve vztazích je boj. Někdy o to těžší, když vás v něm čeká taky coming out. Kteří čeští i světoví autoři tohle téma ve své tvorbě reflektují a jak? Po jaké knize sáhnout, pokud vás LGBT tematika zajímá?
Poznámka: Diskuze na téma LGBT tematiky v literatuře s autorem Theo Addairem (YOLI), Martinem Bečanem (Fragment) a knižním bloggerem Jakubem Pavlovským (zve ho Albatros Media).

13:00-14:30: Knižní bloggeři vs. redaktoři
(HumbookStage - Tiskárna na vzduchu)

Proč je obálka taková jaká je? Proč jste název knihy přeložili takhle? Vydáte tuhle knihu? A kde a jak knihy k vydání hledáte a vybíráte? Knihomolové mají na lidi z nakladatelství zpravidla hafo/kupu otázek. A knihomolové-blogeři se umí ptát i pěkně nahlas! Pojďme si to všechno pěkně vyjasnit…
Poznámka: Diskuze tří redaktorů (Petr Eliáš z CooBoo, Jiří Štěpán z Hostu, Jana Balharová z Yoli) a tří knižních bloggerek (Martina Krausová, Markéta Forejtová, Marianna Barčíková)

14:45-15:45: Jak mi vydali knížku
(HumbookStage - Tiskárna na vzduchu)

Stát se spisovatelem je sen nejednoho čtenáře. Jaké to je, když vám vydají knihu? Jak těžké je najít námět, čas na psaní a posléze taky nakladatele? A jaká překvapení - pozitivní i negativní - potkaly na cestě za splněným snem čtveřici talentovaných nováčků naší literární scény?
Poznámka: Mladí a nadějní autoři Alžběta Bílková (AM -Fragment), Pavel Bareš (Host), Anna Musilová (YOLI) a Mirka Varáčková (Booklab) na téma literárních začátků. Křest knih Mirky Varáčkové (křtí herečka Petra Horváthová), Alžběty Bílkové + vyhlášení soutěže Fragmentu – Hvězda inkoustu.

Pak bych si samozřejmě chtěla nakoupit spoustu knih a potkat se se všemi blogery a instagramery. Jsem zvědavá, co všechno stihnu. 

Uvidíme se na nějakém programu? :)

You May Also Like

7 komentářů

  1. letos me toho moc nezaujalo... a kdyby se mnou nejela mamka, tak to nejspis pro tento rok vynecham

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě toho moc nezaujalo na Světě knihy, ale HumbookStage má parádní program :)

      Vymazat
  2. Já popravdě kvůli zranění teď ani nevím, jestli budu na Svět knihy moct. :( Doufám, že ano. Ty si to každopádně užij, až tam budeš! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Letos program žádná sláva :) Komiksy a LGBT na Humbook stage jdou mimo mě, takže se těším v podstatě jen na besedu mezi knižními blogery a redaktory :) Ale stejně jedu kvůli té atmosféře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se těším na celý HumbookStage :) Obzvlášť na LGBT literaturu a Jak mi vydali knížku.

    OdpovědětVymazat
  5. Na poslední dva z jmenovaných se chystám také, jsem zvědavá, vůbec si nedokážu představit, jak by to mohlo probíhat (zvlášť když se na tyto dva body programu chystá snad každý, s kým jsem se o Světě knihy bavila)! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení článku až do konce a zanechání komentáře :)